24 / 04 / 2024

Türkiye hava ulaşımında aktarma merkezi olacak!

Türkiye hava ulaşımında aktarma merkezi olacak!

2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, Türkiye'nin 2019 yılında uluslararası hava trafiğinde önemli bir aktarma merkezi olması planlanıyor.



Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan "2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nda lojistik ve ulaştırmayla ilgili planlar paylaşıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda Türkiye'nin lojistik alanındaki doğal avantajından en iyi şekilde faydalanılması ve yük taşımacılığında kombine taşımacılık uygulamalarının geliştirilmesiyle demir yolu ve deniz yolu paylarının artırılması ile uluslararası ticaretin kolaylaştırılması, ülkenin rekabet gücünün artırılması planlanıyor.

Programa göre, ulaştırma modları arasındaki entegrasyon güçlendirilerek kombine yük taşımacılığı uygulamalarının geliştirilmesi amaçlanıyor. 

Programda, 2019'da gerçekleştirilmesi hedeflenen iş ve işlemleride paylaşıldı. Buna göre, Doğu Akdeniz ve Ege'de büyük ölçekli ana konteyner limanı ve tersane inşa edilmesi yönünde çalışmalara başlanacak, bu yapıların geri sahalarındaki şehirleşme baskısı mevzuat düzenlemeleri ile kontrol altına alınacak. Kombine taşımacılığın geliştirilmesi amacıyla Ro-Ro limanları yaygınlaştırılacak.

Reel sektörün rekabet imkanının artırılması ve dış ticaretin kolaylaştırılması amacıyla lojistik merkezler ve iltisak hatlarına yönelik olarak ikincil mevzuat çalışmaları tamamlanacak ve ilgili standartlar, yönetim ve yapım modelleri ile rehber dokümanlar hazırlanacak.


Geri Dön