24 / 04 / 2024

aktarma merkezleri

aktarma merkezleri

2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, Türkiye'nin 2019 yılında uluslararası hava trafiğinde önemli bir aktarma merkezi olması planlanıyor.

Cazibe Merkezleri Programı’na 82 milyar liralık yatırım başvurusu!

23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na yerli ve yabancı 8 binden fazla yatırım başvurusu geldi. Başvuruların yatırım bedeli 82 milyar TL'ye ulaştı.

Arabuluculuk Merkezleri hızla açılıyor!

başta iş ve işveren arasındaki sorunlar olmak üzere hukuki uyuşmazlıkların mahkemeye yansımadan son bulmasına olanak tanıyan Arabuluculuk Merkezleri hızla açılmaya başladı.

Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri'ne 82 milyar liralık yatırım başvurusu yapıldığını bildirdi. Elvan, taleplerin Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır'da yoğun olduğunu söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı meyvelerini vermeye başladı!

AK Parti hükümetince şehirler arasında gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak amacıyla 23 ilde uygulanmaya başlayan "Cazibe Merkezleri Programı" ilk meyvelerini vermeye başladı

Alışveriş Merkezleri Hizmet Başarı Ödülleri verildi!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nin düzenlediği AVM Yatırımları Konferansı'nda, "Alışveriş Merkezleri Hizmet Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

Cazibe Merkezleri Programı projesi son zamanların en net teşviği!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı için yaptığı açıklamada, projenin son dönemde ortaya koyulan en net teşvik olduğunu söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru geldi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na 3 bin 215 başvuru yapıldığını toplam yatırım tutarı için öngörülen rakamın 75 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Cazibe Merkezleri kamu alımlarına üs olacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada "Cazibe Merkezleri, ülke kalkınması için oldukça önemli bir program. Buralar kamu alımları için de önemli bir üretim üssü haline getirilecek" diye konuştu.

Büyükçekmece TÜYAP Aktarma Alanı imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece ilçesi TÜYAP Aktarma Alanı imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Cazibe Merkezleri’ne 7 milyarlık talep var!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada “Cazibe Merkezleri Programı için bu ayın 27’sine kadar resmi talepleri alıyoruz." dedi

Kilis, Cazibe Merkezleri Programı'na dahil edildi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na bazı Organize Sanayi Bölgeleri ile Kilis'te yer alan OSB de dahil oldu. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cazibe Merkezleri Programı'na 121 başvuru yapıldı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi̇ Cazi̇be Merkezleri̇ Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi projesi kapsamında toplam 121 ön kayıt başvurusu alındı. Bölgede yatırımın artırılması, işsizlik sorunun çözülmesi planlanıyor.

aktarma merkezleri Haberi

aktarma merkezleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan "2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nda lojistik ve ulaştırmayla ilgili planlar paylaşıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda Türkiye'nin lojistik alanındaki doğal avantajından en iyi şekilde faydalanılması ve yük taşımacılığında kombine taşımacılık uygulamalarının geliştirilmesiyle demir yolu ve deniz yolu paylarının artırılması ile uluslararası ticaretin kolaylaştırılması, ülkenin rekabet gücünün artırılması planlanıyor.

Programa göre, ulaştırma modları arasındaki entegrasyon güçlendirilerek kombine yük taşımacılığı uygulamalarının geliştirilmesi amaçlanıyor. 

Programda, 2019'da gerçekleştirilmesi hedeflenen iş ve işlemleride paylaşıldı. Buna göre, Doğu Akdeniz ve Ege'de büyük ölçekli ana konteyner limanı ve tersane inşa edilmesi yönünde çalışmalara başlanacak, bu yapıların geri sahalarındaki şehirleşme baskısı mevzuat düzenlemeleri ile kontrol altına alınacak. Kombine taşımacılığın geliştirilmesi amacıyla Ro-Ro limanları yaygınlaştırılacak.

Reel sektörün rekabet...