29 / 03 / 2024

Türkiye ihracatta git gide devleşiyor! Teknoloji yoğun üründe yeni başarı

Türkiye ihracatta git gide devleşiyor! Teknoloji yoğun üründe yeni başarı

Türkiye'nin ‘teknoloji yoğun ürün’ ihracatı senenin yedi ayında geçen senenin aynı dönemine kıyasla %19,2 artarak 136,5 milyar dolara ulaştı. İşte detaylar…



Türkiye'nin "teknoloji yoğun ürün" ihracatı yılın yedi ayında geçen senenin aynı dönemine kıyas ile % 19,2 artarak 136,5 milyar dolara çıktı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Türkiye'nin teknoloji yoğun imalat sanayi ürünleri ihracatı son zamanlarda büyük artış gösterdi.

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göz atıldığında, geçen yılın yüksek, orta yüksek, orta düşük ve düşük teknolojili ürünleri ihracatı toplam 212 milyar 809 milyon dolara çıktı. Söz konusu ürünlerde ise 2021 yılında bir önceki yıla kıyas ile % 33'lük artış dikkati çekti.

Bu kategorideki ihracattan ortalama 6,5 milyar doları yüksek 71 milyar doları ise orta yüksek teknolojili ürünleri kapsıyor.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRÜN İHRACATI YEDİ AYDA 3,8 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Geçtiğimiz senenin bütününde teknoloji yoğun ürün ihracatında yaşanan artış bu senenin yedi ayında da devam etti.

Ocak - temmuz aylarında teknoloji yoğunluğuna bakıldığında imalat sanayi ürünleri ihracatı geçen senenin aynı dönemine kıyas ile % 19,2 artarak 136 milyar 548 milyon dolara çıktı. Bu rakam geçen senenin aynı döneminde yaklaşık 114 milyar 542 milyon dolar olmuştu.

Bu yılın yedi ayında ihracat yüksek teknolojili ürünlerde ise yaklaşık olarak 3,8 milyar dolar, orta yüksek teknolojililerde ise 45,8 milyar dolar, orta düşük teknolojili olanlarda 43,9 milyar dolar ve düşük teknolojili ürünlerde de 43,7 milyar dolara yükseldi. Yüksek teknolojili ürün ihracatında ise senenin yılın aynı zamanlarına kıyas ile % 11,5, orta yüksek teknolojili ürünlerde % 14,1'lik artışlar öne çıktı.

 Türkiye ihracatta git gide devleşiyor! Teknoloji yoğun üründe yeni başarı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön