27 / 04 / 2024

Türkiye kaybederken kazanan onlar oldu

Türkiye kaybederken kazanan onlar oldu

Türkiye’de ekonomik tüm veriler krizi işaret ederken Türk Lirası ise tarihi değer kaybı yaşamaya devam ediyor. 3. Sınıf dünya ülkelerinin bile paraları TL’den değerli konuma yükselirken Türkiye’de bir kesim de kazanmaya devam etti.



Dünyada dolar bazlı enerji ve gıda fiyatlarının hızla yükselmesi, Rusya Ukrayna arasındaki savaşın küresel ekonomiyi sarsması ve ABD başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz yükseltmeye başladığı bir dönemde hükümetin geri adım atmadığı faiz operasyonunun Türkiye için faturası da giderek ağırlaşıyor.

Bu operasyondan dar gelirli geniş kesimler zararlı çıkarken, dar bir kesim ise fazlasıyla karlı çıktı.

İşte Türkiye’nin kazananları:

BANKALAR: 

İktidarın faizler nedeniyle sık sık hedef aldığı bankalar, faiz operasyonundan en karlı çıkanlar arasında yerini aldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan verilere göre, bankacılık sektörünün ocak ve ağustos dönemi net karı yıllık yüzde 420 oranında artarak 252,2 milyar lira oldu. Bankaların net faiz geliri de bu dönemde yaklaşık yüzde 215 arttı.

Türkiye kaybederken kazanan onlar oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön