20 / 04 / 2024

Türkiye, Kuveyt’te satış rekoru kırmayı hedefliyor!

Türkiye, Kuveyt’te satış rekoru kırmayı hedefliyor!

Kuveyt 'in en kapsamlı gayrimenkul fuarı ilk kez 'Onur Ülke Türkiye' temasıyla 16 Aralık 'ta açıldı. Üç gün sürecek gayrimenkul fuarına Türkiye'den 19 firma katıldı




Dünya genelinde yıllık 1 trilyon dolarlık gayrimenkul yatırımının 250 milyar dolarını gerçekleştiren Umman, Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez Ülkeleri'nden çok sayıda yatırımcıyı ağırlayan fuarı, üç gün boyunca 7 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 


Kuveyt Türk Büyükelçiliği'nin himayesinde gerçekleşen fuarda stantlarını kuran Türk firmaları, ilk günden sıcak satış yapmaya başladı. Türk firmaları ayrıca, yabancıya mülk satışını sağlayan 'Mütekabiliyet Yasası'nın avantajlarını yatırımcılarla paylaşma olanağını da yakaladı. 


Türkiye'ye yatırımcı çekmek üzere organizasyonlar düzenleyen INREMA'nın Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, "Kişi başına düşen yıllık milli gelirin yaklaşık 67 bin dolar olduğu ve dünya petrol rezervinin yüzde ıo'a sahip Kuveyt'te yatırımcılar İngiltere'den sonra en çok Türkiye'den gayrimenkul satın alıyor. Bu sebepten fuarda yer almak istedik. 1500 metrekarelik bir alan sahip ve üç gün boyunca devam edecek fuarda yaklaşık 45 firma yer alıyor. 


Bunların 19'u Türkiye'den. Fuara Türk firmalarının ilgisi büyük. Satış rekoru kıracaklarına inanıyoruz. Fuarı önümüzdeki yıl nisan-mayıs gibi tekrar düzenlemeyi düşünebiliriz" dedi. 


Kuveyt'te her yıl iki kez Exkpocity firması tarafından gerçekleştirilen Kuveyt Gayrimenkul Fuarı, 1617-18 Aralık tarihleri arasında ilk defa "Onur Ülke Türkiye" teması ile hayata geçti, ıı'incisi düzenlenen fuarda, gayrimenkul işbirlikleri gerçekleştiren INREMA ve Dubai merkezli AYN Group aracılığıyla Türkiye'den de 19 firma katıldı. 


Taraf


Geri Dön