20 / 04 / 2024

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan kira sertifikası açıklaması!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan kira sertifikası açıklaması!

2021 yılı 3 aylık mali raporlarını açıklayan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Türkiye'de sağlık sektöründe ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.



Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. 2021 yılı için 3 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bankanın toplam aktif büyüklüğü 58 milyar TL’yi geçti. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın aktif büyüklüğü 2021 yılının ilk 3 ayında, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artarak 58 milyar TL'nin üzerine çıktı. Bankanın toplam kredi portföyü aynı sürede yüzde 29 büyüme kaydederek 44 milyar TL'ye ulaştı.

Açıklamada görüşlerini aktaran TSKB Genel Müdürü Ece Börü, aşılanmayla ilgili umut vadeden gelişmeler ve küresel toparlanmaya bağlı olarak 2021 yılına kredi talebinde canlanma ile başladıklarını dile getirdi. 

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ndan kira sertifikası açıklaması!

Yakın zamanda yatırım bankacılığı alanında bir ilke imza atarak sermaye piyasalarında sürdürülebilirlik açılımı yaptıklarını belirten Börü, Türkiye'de doğalgaz dağıtım ve gıda sektöründeki ilk kira sertifikası ihraçları sonrasında bu defa enerji sektöründe, Uluslararası Sermaye Piyasası Birliği'nin 4 temel standardına uygun olarak, sürdürülebilir altyapı ve temiz ulaşım gibi hedefleri de kapsayacak şekilde Türkiye'de ilk Sürdürülebilir Sukuk ihracı aracılığı yaptıklarını ifade etti.

Börü, "2021 yılı başında ise yine bir ilke imza atarak Türkiye’nin sağlık sektöründeki ilk kira sertifikası ihracını başarı ile tamamladık. Banka olarak sermaye piyasalarına yeni ilkler kazandırmaya ve firmalarımıza sürdürülebilirlik temalı enstrümanlarla alternatif kaynak yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

2021'de kira sertifikalarında ihraç adadi ve hacim artacak


 


Geri Dön