26 / 04 / 2024

Türkiye ve Katar'da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

Türkiye ve Katar'da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

Türk ve Kuveyt finans Kuveyt’te düzenlenen bir programda bir araya geldi. Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi olan Tuba Nur Sönmez, Türkiye ve Kuveyt'in 2022 senesinde 956 milyon dolarlık ticaret hacmine yükselerek tarihi bir rekora imza attığını ifade etti.



 Limak'tan yapılan açıklamaya göre, Kuveyt ve Türkiye arasında finans ve yatırım sahalarındaki ortaklık avantajlarını değerlendirmek maksadıyla 1-2 Şubat'ta  Kuveyt’te yapılan ziyarete, her iki ülke finans camiasının üst düzey temsilcileri bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında tertiplenen çalışma yemeğinde Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve kamu bankalarının üst düzey idarecileri, Kuveyt Bankalar Birliği ve Kuveyt’in 
önde gelen banka ve finans kurumlarının üst düzey temsilcileri ile toplanıldı.

Açıklamada fikirlerine yer verilen Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez, ekonomik bağların Türkiye ile Kuveyt arasındaki arkadaşça bağların en önemli ayaklarından birini oluşturduğunu belirtti.

Türkiye ve Katar da üst düzey toplantı! 2022 yılında rekor ticaret

"Karşılıklı yatırımlarımızı artırmak için çalışıyoruz"

Sönmez, Türkiye ile Kuveyt arasında hem ticari hem yatırım sahasındaki ciddi bir gelecek kapasitesi olduğunu söyleyerek, "Türkiye ve Kuveyt, 2022 senesinde 956  milyon dolarlık bir ticaret hacmine vararak tarihi rekora imza attı. Diğer taraftan, Kuveyt’in Türkiye’deki 2 milyar dolar kıymetindeki yatırımını önemsiyor ve ikili yatırımlarımızı yükseltmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kuveyt’in bölgenin en kadim ve kuvvetli finans sistemine malik ülkelerinden biri olduğuna vurgu yapan Sönmez, “Geçtiğimiz 20 senede Türk mali sisteminin temelini oluşturan bankacılık camiasının nasıl büyük bir dönüşüm içine girdiğine hepimiz tanıklık ettik. Bugün geldiğimiz noktada Türk finans sektörü kuvveti, emin olurluğu ve 
sürekliliğiyle global manada takdir mevzusu olmuştur.” değerlendirmesinde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön