23 / 04 / 2024

Türkiye'de 2 kere 2 dört etmiyor!

Türkiye'de 2 kere 2 dört etmiyor!

Bu yıl 6’ncı kez gerçekleştirilen İnşaat ve Konut Konferansı 300’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getirdi. Konferansta konuşan Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, inşaat sektörünün geleceğe emin adımlarla yürüdüğü belirtti.




Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma platformlarından biri olan  İnşaat ve Konut Konferansı'nın 6'ncısı gerçekleşti. 300’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getiren konut konferansında konuşan Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, konut sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olduğunu ve 250 farklı yan sektörü beslediğini dile getirdi.


2017'de sektörde rekor kırıldığını söyleyen Ceylan, 2018'in de rekor yılı olacağını açıkladı. İnşaat sektöründe Çin'den sonra 2. sırada geldiklerini söyleyen Ceylan, gerçekleştirilecek çalışmalarla belki de 1. sırada olacaklarını belirtti.

 

Türkiye de 2 kere 2 dört etmiyor!


Ortadoğu'daki siyasi gerilimlerden dolayı oradaki iş adamlarının Türkiye'de yatırım yaptığının altını çizen Ceylan, sözlerine şöyle devam etti: İnşaat sektörü, 2016'dan itibaren her yıl bir önceki yıla oranla rekor kırdı. Bizler konut sektörünü birlikte yükselteceğiz. Konut sektöründe devam eden bir devlet desteği var, inşaat sektörü uzun bir süre daha Türkiye'nin lokomotifi olacak. Biz kara tablolar çizmeden geleceğe bakmalıyız. Ben 39 yıldır ticaretle uğraşıyorum, 39 yıldır bu ülkede kürsüye çıkan her ekonomist önümüzdeki günlerin hep kötü geçeceğini söyler, kara tablolar çizer. Ama hiç bir ekonomistin dediği çıkmıyor. Türkiye'de 2 kere 2 dört etmiyor, sistemde bizim şablonla ekonomik şablon uymuyor. Biz bir şekilde bu sıkıntılardan kendimizi kurtarmayı başarıyoruz. Bizler işlerin kötü olduğunu söylemek yerine çalışmalıyız. "

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön