27 / 04 / 2024

Türkiye'de Ağustos'ta kurulan şirket sayısı yüzde 46,1 arttı!

Türkiye'de Ağustos'ta kurulan şirket sayısı yüzde 46,1 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de kurulan şirket sayısı, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 46,1 arttı ve 12 bin 193'e, kapanan şirket sayısı ise yüzde 8 arttı ve 1713'e çıktı.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, merakla beklenen ağustos ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini duyurdu.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Ağustos ayında kurulan şirket sayısı Temmuz ayına kıyasla yüzde 46,1 artışla 8 bin 346'dan 12 bin 193'e yükseldi. Yine açıklanan rakamlara göre, aynı dönemde kapanan şirket sayısı da yüzde 8 yükseldi ve 1713 oldu. Temmuz ayında 1586 şirket kapanmıştı.

Türkiye de Ağustos ta kurulan şirket sayısı yüzde 46,1 arttı!

Geçen senenin aynı ayına göre ağustosta kurulan şirket sayısı yüzde 38,5, kapanan şirket sayısı yüzde 29 arttı. Açıklanan rakamlara göre, Ağustos ayında bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 46,1, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 38, kooperatif sayısı yüzde 56,2 artış gösterdi.

Yine aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 8 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 9,7 oranında yükselirken, kooperatif sayısı ise yüzde 6,6 oranında düştü.

Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 38,5, kooperatif sayısı yüzde 96,9, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 13,9 arttı.

Açıklanan rakamlara göre, aynı dönemde kapanan şirket sayısında yüzde 29, gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 11,6 artış yaşanırken, kooperatif sayısında yüzde 37,7 düşüş yaşandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön