25 / 04 / 2024

Türkiye'de buğday alım fiyatı beklenirken hükümetten son dakika sürpriz ihracat hamlesi! Düğmeye basıldı!

Türkiye'de buğday alım fiyatı beklenirken hükümetten son dakika sürpriz ihracat hamlesi! Düğmeye basıldı!

Türkiye'de buğday hasat sezonu açıldı. Çiftçiler Adana'da sezonun ilk ürününü almak için tarlalarına biçerdöverleri soktu. Ancak buğdayla ilgili bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. İşte detaylar...



KÜRESEL GIDA KRİZİ ÜLKELERİ ZORLUYOR

Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanları, Rusya'nın bu ülkeye yönelik saldırılarını başlattığı Şubat ayından bu yana kullanılamıyor ve limanlardaki depolarda 20 milyon tondan fazla tahıl olduğu belirtiliyor. Rusya ile birlikte küresel buğday arzının yaklaşık üçte birini Ukrayna'dan tahıl ihracatı yapılamaması nedeniyle küresel çapta gittikçe büyüyen bir gıda krizi yaşanıyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Batı'nın ülkesine yönelik bazı yaptırımları kaldırması karşılığında Moskova'nın gıda taşıyan gemiler için koridor açmaya hazır olduğunu dile getirmişti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön