16 / 04 / 2024

Türkiye'deki ev kiraları pahalılık konusunda ilk sırada!

Türkiye'deki ev kiraları pahalılık konusunda ilk sırada!

Türkiye’de bu sene pahalılık konusunda ulaşım, otomotiv, kira, akaryakıt, kıyafet, market ve ekmek fiyatları ilk sırada yer alıyor.



Ajans Press’in, Economist Intelligence Unit (EIU) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, dünyanın en pahalı şehrinin ilk defa İsrail’in Tel Aviv şehri olduğu belirlendi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; listede Avrupa ve Asya şehirlerinin hakimiyeti devam ederken 173 kentin baz alındığı belirlendi. Böylelikle ikinci sırada Paris (Fransa), üçüncü sırada Singapur, dördüncü sırada Zürih (İsviçre), beşinci sırada ise Hong Kong’un bulunduğu görüldü. İlk 10’a ismini yazdıran diğer şehirler ise sırasıyla New York (ABD), Cenevre (İsviçre), Kopenhag (Danimarka), Los Angeles (ABD), Osaka (Japonya) olarak kaydedildi. 

Türkiye deki ev kiraları pahalılık konusunda ilk sırada!

Daha önceki senelerde farklı araştırma şirketlerinin gerçekleştirdiği araştırmalara bakıldığında da genellikle en pahalı olma özelliğini İsviçre’nin taşıdığı belirlendi. Kuzey Amerika ve Çin şehirleri nispeten orta fiyatlı olmayı sürdürürken, en ucuz şehirler çoğunlukla Orta Doğu, Afrika ve Asya’nın fakir bölgeleri oldu.

HAYAT PAHALILIĞI HABERLERE DE YANSIDI

Medya takip kurumu Ajans Press, hayat pahalılığına ilişkin medyaya yansıyan haber adetlerinde incelemelerde bulundu. Ajans Press’in yazılı basın ve internet mecralarında gerçekleştirdiği arşiv incelemesine göre, bu sene pahalılık başlığı altında medyaya 29 bin 448 haber yansıdığı belirlendi. 

Türkiye deki ev kiraları pahalılık konusunda ilk sırada!

Türkiye’de bu sene pahalılık konusunda ulaşım, otomotiv, kira, akaryakıt, kıyafet, market ve ekmek fiyatları ilk sırada yer alırken, bu başlıklar altında medyaya 621 bin 309 haber yapıldı. Kurlarda meydana gelen yükselişler ise medyanın bir numaralı gündem maddesini meydana getirdi.

Kiracıların yüksek fiyat mağduriyeti giderilecek!

Ev sahiplerinin kira baskısı artıyor!

Dövizdeki artış kiralara yansır mı?


Geri Dön