23 / 04 / 2024

türkiye ev kiraları

türkiye ev kiraları

Türkiye’de bu sene pahalılık konusunda ulaşım, otomotiv, kira, akaryakıt, kıyafet, market ve ekmek fiyatları ilk sırada yer alıyor.

Denizi gören evlerin kirası tavan yaptı!

Kiralık ev piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Ev kiralarının tavan yaptığı şu günlerde sahilde bulunan evlerin kirası 35 bin TL'yi gördü.

Türkiye'de kira anketi: Katılımcıların yüzde 96,5'i kiralar çok yüksek dedi!

Türkiye'de ev kiralarına ilişkin bir anket yapıldı. Ankete katılanların yüzde 96,5'i Türkiye'de ev kiralarının çok yüksek olduğunu belirtti.

Ev kiraları işçilerin ücretleriyle yarışıyor!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Diyarbakır Şubeleri yaptığı açıklamada, "Market harcamaları bir önceki yıla göre iki katından fazla artmıştır. Elektrik faturaları tam bir soyguna dönüşmüştür. Ev kiraları işçilerin ücretleri ile yarışır seviyeye gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kira anketi: Katılımcıların yüzde 96,5'i kiralar çok yüksek dedi!

Türkiye'de ev kiralarına ilişkin bir anket yapıldı. Ankete katılanların yüzde 96,5'i Türkiye'de ev kiralarının çok yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye ev fiyat artışında dünya şampiyonu!

IMF Küresel Konut İzleme Raporu 2020 yılı üçüncü çeyrek verileri açıklandı. 63 ülkenin dahil edildiği rapora göre, yüzde 13.1'lik artışla Türkiye olarak kaydedildi. 

Konut kiralama platformları Türkiye'de kiraları yükseltecek! 

Koronavirüs salgınına kadar Beyoğlu'nda kiralama platformları aracılığıyla kiraya verilen evlerde rekor kırılmıştı. Peki konut kiralama platformları Türkiye'de kiraları nasıl etkiler? 

Çin’in pazar kaybı Türk ev tekstiline yarayacak!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİ- AD) Başkanı Ali Sami Aydın, Trump ile birlikte Çin'in ABD pazarında güç kaybedeceğini, oluşacak açığın Türk ev tekstili sektörüne yarayacağını söyledi.

Türkiye'de kiralar Ağustos'ta yüzde 0,21 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı ÜFE oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Ağustos ayında sözleşmesi yenilenen kiracıya yüzde 4,77 oranında zam yapılacak.

Türk ev tekstili ürünlerine İran'dan yoğun ilgi!

Ambargonun kalkması ardından bütün gözler İran’a çevrildi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Türk ev tekstili ürünlerinin; İran pazarında iyi bilinen, marka adı ile aranılan bir konuma sahip olduğunu ifade ediyor.

Türk ev tekstili sektörü yeni pazar arayışında!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) 2016 yılında sektörün yeni pazarlara yöneleceğini belirtiyor. Ortadoğu’da yaşanan sorunlar, ev tekstilcilerini yeni pazar yaratabilecekleri ülkelerde arayışa yönlendirdi.

Türkiye ev fiyatı artışında yedinci!

IMF'nin ‘Küresel Konut Gözetimi’ raporunda Türkiye, 2015 üçüncü çeyrek dönemine göre yüzde 10.4 oranla ev fiyatlarının en çok arttığı 7’nci ülke oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de kiralar yüzde 9 arttı!

Türkiye'de son 1 yılda kira fiyatları yaklaşık yüzde 9 arttı. Bu artış ortalama bir ailenin bütçesine ise 50 lira olarak yansıdı. İşte 1 yılın analizi...

Emlak fiyat artışlarında Türkiye 4. sırada yer aldı!

Forbes dergisi emlak fiyatlarındaki değer artışına göre ülkeleri sıraladı. Türkiye, ev fiyatlarında yüzde 10.5 artışla emlak değerlerinin en fazla yükseldiği dördüncü ülke oldu.

Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Bu yıl 243 başvurunun yapıldığı 5. Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda 16 kişi ödüle layık bulundu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Türk ev tekstili sektörü dünya ikinciliği yolunda!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), sektörün ihracat hızını kesmemek için rotasını yeni pazarlara çevirdiğini açıkladı. Türkiye Ev Tekstili sektörünün dünya sıralamasında dördüncü sırada.

türkiye ev kiraları Haberi

türkiye ev kiraları

Ajans Press’in, Economist Intelligence Unit (EIU) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, dünyanın en pahalı şehrinin ilk defa İsrail’in Tel Aviv şehri olduğu belirlendi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; listede Avrupa ve Asya şehirlerinin hakimiyeti devam ederken 173 kentin baz alındığı belirlendi. Böylelikle ikinci sırada Paris (Fransa), üçüncü sırada Singapur, dördüncü sırada Zürih (İsviçre), beşinci sırada ise Hong Kong’un bulunduğu görüldü. İlk 10’a ismini yazdıran diğer şehirler ise sırasıyla New York (ABD), Cenevre (İsviçre), Kopenhag (Danimarka), Los Angeles (ABD), Osaka (Japonya) olarak kaydedildi. 

Daha önceki senelerde farklı araştırma şirketlerinin gerçekleştirdiği araştırmalara bakıldığında da genellikle en pahalı olma özelliğini İsviçre’nin taşıdığı belirlendi. Kuzey Amerika ve Çin şehirleri nispeten orta fiyatlı olmayı sürdürürken, en ucuz şehirler çoğunlukla Orta Doğu, Afrika...