26 / 04 / 2024

Türkiye'deki teknopark sayısı 77'ye ulaştı!

Türkiye'deki teknopark sayısı 77'ye ulaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'deki teknoparkların sayılarının giderek arttığı açıkladı.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Teknoparkların 2001'de kurulmaya başlanmasından beri bir yıl içinde en fazla 7 teknopark kurulmuşken, bu yılın 3 ayında 8 teknoparkla şimdiye kadarki en yüksek sayıya çok kısa sürede ulaşıldı. Bir anlamda rekor olan bu seviye, teknoparkları ne kadar önemsediğimizin bir göstergesidir." şeklinde açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'deki teknoparkların sayılarının giderek arttığına dikkat eden Özlü, 24 ve 31 Mart'da Resmi Gazete'de kuruluş kararları yayımlanan İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Boğaziçi Üniversitesi ve Mersin Tarım ve Gıda İhtisas teknoparklarıyla Türkiye'deki teknopark sayısının 77'ye ulaştığını vurguladı.

Özlü, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ek alanı kuruluş kararlarının da Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, böylece teknopark bulunan il sayısının 51'e yükseldiğini de açıklamalarına ekledi. 

Türkiye'deki teknoparkların 56'sında Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin aktif olarak yürütüldüğünün altını çizen Özlü, 21 teknoparkta ise inşaat ve yapılaşma süreçlerinin devam ettiğini belirtti.


Geri Dön