26 / 04 / 2024

türkiye teknopark

türkiye teknopark

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'deki teknoparkların sayılarının giderek arttığı açıkladı.

Nihat Ergün: Silikon Vadisi için teknopark yatırımları yapılmalı!

Türkiye'ye Silikon Vadisi yapılması ile ilgili konuşan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Silikon Vadisi için teknopark yatırımları yapılması gerektiğini belirtti...

Nihat Ergün: Başarısız teknoparka destek yok!

Teknoparkların performanslarını değerlendiren çalışma tamamlandı. Başarılı olamayan teknoparklara verilen destek sonlandırılacak...

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi 2020'de açılacak!

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortalığında kurulan Teknopark İstanbul 10. yılını kutluyor. Teknopark İstanbul kapsamında inşa edilen Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi 2020'de hizmete açılacak.

Türkiye'nin her iline teknopark kurulacak!

Türkiye'yi teknoloji alanında zirveye taşıyacak yatırımların sayısı her geçen gün artıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çankırı ve Kastamonu ile sayının 81 ile yükseleceğini açıkladı.

Türkiye'deki teknopark sayısı 77'ye ulaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'deki teknoparkların sayılarının giderek arttığı açıkladı.

Türkiye'deki teknopark sayısı 74'e ulaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti'yle birlikte Türkiye'deki teknopark sayısının 74'e yükseldiğini söyledi.

Türkiye'deki teknopark sayısı 80'e çıkacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'deki teknopark sayısının yılın ilk yarısında 80'e çıkacağını söyledi.

Abdulhakim Coşkun: Teknoloji Transfer Ofisleri Türkiye'nin çehresini değiştirecek!

Erciyes Teknopark A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Coşkun, Teknoloji Transfer Ofisleri'nin Türkiye'nin çehresini değiştireceğini, yaptığı çalışmalarla ülkeyi dışa bağımlılıktan kurtarmayı hedeflediğini söyledi...

Çatalca'ya Türkiye'nin ilk biyomedikal teknoparkı kuruluyor!

80 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen Türkiye'nin ilk biyomedikal teknoparkı Çatalca'da kuruluyor...

Türkiye'nin ilk Biyomedikal Teknopark'ı İzmir'de kuruluyor!

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi bünyesinde kurulacak Biyomedikal Teknopark'ın, Türkiye'de bu alanda ilk olacağı, teknoparka uluslararası ilaç firmalarının yoğun ilgi göstermesinin beklendiği belirtildi.

Türkiye'nin ilk deniz teknoparkı Tuzla'da kurulacak!

Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye'nin ilk deniz teknoparkını Tuzla'da kuracak...

Turkcell, Türkiye'nin en büyük data centerını kuruyor!

Teknolojiye milyarlarca dolar yatırım yapan Turkcell, şimdi de Türkiye'nin en büyük dijital veri merkezini kuruyor. Gebze Teknoparkı'nda yapılacak merkez, alanında Türkiye'nin en büyüğü olacak

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye teknopark Haberi

türkiye teknopark

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Teknoparkların 2001'de kurulmaya başlanmasından beri bir yıl içinde en fazla 7 teknopark kurulmuşken, bu yılın 3 ayında 8 teknoparkla şimdiye kadarki en yüksek sayıya çok kısa sürede ulaşıldı. Bir anlamda rekor olan bu seviye, teknoparkları ne kadar önemsediğimizin bir göstergesidir." şeklinde açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'deki teknoparkların sayılarının giderek arttığına dikkat eden Özlü, 24 ve 31 Mart'da Resmi Gazete'de kuruluş kararları yayımlanan İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Boğaziçi Üniversitesi ve Mersin Tarım ve Gıda İhtisas teknoparklarıyla Türkiye'deki teknopark sayısının 77'ye ulaştığını vurguladı.

Özlü, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ek alanı kuruluş kararlarının da Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, böylece teknopark bulunan il sayısının 51'e yükseldiğini...