27 / 04 / 2024

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Muğla'da açıklamalarda bulunan Bakan Varan Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesini anlattı. Bakan Varank, söz konusu hamlenin Türkiye'nin cari açığına 16 milyar 500 milyon katkı sağlayacağını söyledi.



Bakan Varank ayrıca, Türkiye Makine Federasyonu Makine Zirvesi'nde de konuyla ilgili konuştu. Konuşmasında Varank, oldukça titiz bir çalışma sonucunda çağrının sona erdiğini ifade ederek 21 projeye destek verildiğini söyledi. Bu 21 projenin AR-GE bütünlüğü ise 87 milyon 500 bin. Varank, "Üretime yönelik yatırım harcaması büyüklüğü 2 milyar 66 milyon lira, toplam proje büyüklüğü ise 2 milyar 700 milyon" dedi. Projelerin tamamlanması için ise 5 yıl süre verildi. Varank, "Desteklenecek 21 proje ile birçok yenilikçi ürün geliştirilecek" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön