25 / 04 / 2024

Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı!

Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından kasım ayı dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre Türkiye'nin 11 aylık dış ticaret açığı 99,8 milyar dolara ulaştı.



TÜRKİYE'NİN İHRACATI YÜZDE 14 ARTTI!

Türkiye'nin ihracatı ocak-kasım döneminde yıllık yüzde 14 artarak 231 milyar dolara yükseldi.

Böylece Kasım ayında dış ticaret açığı yüzde 61 artışla 8,8 milyar dolar oldu. Ocak-kasım döneminde ise dış ticaret açığı 99,8 milyar dolar  olarak kayıtlara geçti. 

Bakan Muş'un verilere yönelik değerlendirmesinde paritenin dış ticaret rakamları üzerindeki olumsuz etkilerinin devam ettiğini ve parite etkisi ile dış ticaret açığının ocak-kasım döneminde yaklaşık 3 milyar dolar daha fazla gerçekleştiğini söyledi.

Enerji ithalatı yüzde 17,4 artarak 7,7 milyar dolara yükseldi ve  toplam ithalatın 4'te 1'ini oluşturdu Altın ithalatı da kasım ayında yüzde 2567 artarak 2,6 milyar dolara yükselmiş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön