20 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük konut projeleri CNR EXPO'da bugün görücüye çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük konut projeleri CNR EXPO'da bugün görücüye çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük konut projeleri, CNR Emlak 2013 Fuarı'nda buluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü desteğinde gerçekleştirilecek fuar, gayrimenkul vitrinine dönüşecek...



Türkiye'nin en büyük konut projeleri, CNR Emlak 2013 Fuarı'nda buluştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü desteğinde gerçekleştirilecek fuar, gayrimenkul vitrinine dönüşecek.



Türkiye'nin en büyük konut projeleri CNR EXPO'da bugün görücüye çıkıyor. CNR Holding kuruluşu Sine Fuarcılık tarafından düzenlenen etkinlik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut GYO, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştiriliyor. 


TOKİ Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Daleel Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Yahya Müferrah ve Suudi Arabistan Ticaret Ataşesi Khalid Al Omair'in katılımıyla açılan fuar, 8 Aralık'a kadar sürecek. 


100 MİLYAR $'LÎK YATIRIM 


100 milyar dolarlık yatırımı temsil eden Körfez Ülkeleri Gayrimenkul Yatırım ve İş Geliştirme Konferansı'nm da yapılacağı fuarda "Mega Proje-Uluslararası İstanbul Finans Merkezi", "İstanbul'un Gayrimenkulde Marka Kent Yolculuğu", "Mütekabiliyetten Sonra" konu başlıklarının yer aldığı sektörel detaylar da masaya yatırılacak. 


20 BİN METREKARE ALAN 


CNR Emlak 2013, Türkiye'nin önde gelen konut projelerini 20 bin metrekare alanda bir araya getirdi. Fuarda sergilenecek projeler arasında Tema İstanbul, Avrupa Konutları (Artaş), Bakırköy 46/ Maslak 1453/my Home, İstanbul Prestij Park, Soyak Evostar, Metropol İstanbul, Vadi İstanbul, Deluxe Suits, İstanbul Loft, Gölmahal, Referans İstanbul, GüneşliPark, Nissa Residence, Koru Florya, Haliç Panorama, West Wall Villas, Evim Kadıköy, Elit Grand Palace/Elik Perla Palace, Bulvar İstanbul Evleri bulunuyor. 


Fuara katılarak projelerini sergileyecek olan firmalardan bazıları: Ağaoğlu (Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri), Anka Yapı, ArtaşAydmlı-Keleşoğlu-AFK ortaklığı, Babacan Yapı, Biskon Yapı AŞ, Evko, Rumeli Yapı AŞ, Soyak Holding ve Varyap Gap ortak girişimi.


YABANCI İLGİSİ BÜYÜK


 Nihai tüketiciler, yatırımcılar ve yabancı alıcı grupların projeleri yerinde görebileceği fuara, Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, İran ve Kuveyt gibi birçok ülkeden de çok sayıda alıcı bekleniyor. 

İlki geçen yıl gerçekleşen ve 120 milyon dolarlık konut satışı yapılan 'Körfez Ülkeleri Gayrimenkul Yatırım ve İş Geliştirme Konferansı'nm ikincisi de fuar kapsamında organize ediliyor. Daleel Group ile ortaklaşa düzenlenen konferansı izlemek üzere Ortadoğu ülkelerinden 3 binin üzerinde profesyonel katılımcı kesin kayıt yaptırdı. 


28 milyarlık gayrimenkul pazarı  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, 2012'de yüzde 14 büyüyen ve 28.1 milyar TL'lik pazar büyüklüğüne ulaşan emlak sektörünün gelecek yıllarda da gelişimini sürdüreceğini söyledi. Nüfus artışı ve gecekondu ıslahı gibi nedenlerle konut sektörünün artan bir ivmeyle talep yarattığını anlatan Şahin, "Başlatılan konut seferberliği alt ve orta gelir grubuna hitap ederek, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştı" dedi. Türkiye'de halen 3.2 milyon hane halkının kiracı durumunda bulunduğunu belirten TOKİ Başkan Yardımcısı Şahin, konut üretiminin gerçek talep üzerine yerine getirildiğini, güçlü bir finans sistemiyle desteklendiğini anlatarak, "Sektörü 'balon' lafları ile tedirgin etmemeliyiz" diye konuştu. 


TOKİ'NİN ürettiği 500 bin konut hakkında ayrıntılı bilgi veren Şahin, hedeflerinin 2023 yılında 1 milyon konuta ulaşmak olduğunu açıkladı. 2023 yılma kadar Türkiye'nin 7.5 milyon konut üretmesi gerektiğini belirten Şahin, TOKİ'nin sektördeki pazar payının yüzde 8-10 arasında bulunduğunu, bu pazar payı ile emlak piyasasını düzenlediğini ama özel sektörün de önünü tıkamadıklarını söyledi. Şahin, CNR tarafından düzenlenen Emlak Fuarı'nm karar vericilere büyük katkı sağlayacağını ve sektörün hedeflerini büyüteceğini kaydetti. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de, Türkiye'nin son yıllarda emlak alanmda olağanüstü gelişme kaydettiğini söyledi. 


Erem, "Türkiye'deki bu güzel gelişmeleri dünyaya duyurmak için bu fuarı düzenledik" dedi. Fuara yönelik ilginin giderek büyüdüğünü anlatan Erem, "Önümüzdeki yıl bu fuarın 40 bin metrekare olacağına eminim. Şu an sergilenen 150 proje var. Tüm bunlar uluslararası projelerdir ve dünyadan alıcı bulmaktadır. Önümüzdeki sene Cannes'daki fuarla mücadele edeceğiz ve hatta geçeceğiz" diye konuştu. 


Fuara kimler katıldı? 

Mesa, Kantur- Akdaş, Artaş, Öztaş Ortaklığı Artaş İnşaat Kuveyt Türk Katılım Bankası Akzirve GYO Denizbank Akdeniz İnşaat Bak Yapı Evko İnşaat i Soyak Holding Varyap-Gap Ortak Girişimi Artaş - Aydınlı- Keleşoğlu Ortaklığı Ziirat Bankası Rumeli Yapı 

Türkiye Finans Katılım Bankası Biskon Yapı Nissa İNşaat Aydmlı-Metalyapı-Arke -Vizyonlife Ortaklığı J Anka Yapı İ Delmar Yapı Özülke - Özkar Ortak Girişimi Akbank TOKİ Asya Katılım Bankası Haliçtürk Gayrimenkul Yatırım Prestige Group Mesan Development Büyükçelen İnşaat Babacan Yapı M Emlak 2013 Fuarı'na nasıl gidilir ATATÜRK Havalimanı'nın yanında olması sayesinde, dış ülkelerden ve Türkiye'nin diğer illerinden gelen ziyaretçi, katılımcı ve konuklar İstanbul'un yoğun trafiğine girmeden CNR EXPO'ya iki dakikada ulaşabiliyor. Alternatif arterler E5, TEM Otoyolu ve Sahil Yolu'nun kesişme noktasında olan CNR EXPO'nun sahip olduğu konum avantajı bununla da bitmiyor. Bakırköy ve Yenikapı Deniz Otobüsü İskeleleri'ne olan yakınlık da ayrı bir avantaj. Şehir merkezi ve havalimanına rahat ve hızlı bağlantı sağlayan metro hattı da çok önemli bir yenilik olarak fuarlara yüzbinlerce kişinin hızla ve en kolay biçimde ulaşmasını sağlıyor. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön