23 / 04 / 2024

Türkiye’nin en güzel sahillerindeki arsalar satışta!

Türkiye’nin en güzel sahillerindeki arsalar satışta!

TOKİ 32 ilde toplam 2 milyon 198 bin 188 metrekarelik 242 arsayı satışa sunarken, Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Didim ile Muğla Güllük’te arsalarını ihaleye çıkardı. Milli Emlak Kayseri’de 54 arsayı konutu, ticaret alanı olarak kullanılmak üzere ihale açtı.



Türkiye’nin en güzel sahillerindeki arsalar satışa çıktı.  TOKİ  32 ilde toplam 2 milyon 198 bin 188 metrekarelik 242 arsayı satarken,  Vakıflar Genel Müdürlüğü ise Aydın Didim ile Muğla Güllük’te arsalarını ihaleye çıkardı. Milli Emlak ise Kayseri’de dört okul yapımı karşılığında 54 arsayı konut, ticaret alanı olarak kullanılmak üzere ihale açtı.

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre; Belediyeler başta olmak üzere son günlerde Resmi Gazete’de kamu kurum ve kuruluşlarının arsa satış, kiralama ihaleleri arttı. 

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü Muğla Güllük’te, hemen Marina’nın yakınında 2 bin metrekarelik alanı 5.4 milyon muhammen bedelle inşaat yaptırılmak üzere 25 yıllığına kiralama ihalesi düzenliyor. Aynı bölgede 8 bin metrakerelik arsa için inşaat yapımı karşılığı, 23 yıl süreyle kiralama ihalesi yapıldı. Muhammen bedel olarak ise 2.9 milyon lira olarak açıklandı.  Efeler Işıklı’da yaklaşık 7 bin metrekarelik zeytin ve salamura tesisi ile arsası 27 yıllığına 11.6 milyon lira; 2 bin metrekarelik bir diğer arsa da 1.8 milyon lira muhammen bedelle 21 yıllığına kiralama ihalesi yapıldı. İhaleler 9 ve 10 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. Aydın Valiliği de Didim Altınkum’da Yalı Caddesi üzerinde bulunan 678 metrekarelik vali evini 7.5 milyon liraya satışa sundu. Arsanın bir bölümü, kıyı kenar çizgisinde bir bölümü de imarsız olarak açıklandı.

1.1 MİLYARLIK ARSA

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 32 ilde toplam 2 milyon 198 bin 188 metrekare büyüklüğündeki 242 arsayı satıyor. Toplam muhammen bedeli yaklaşık 1 milyar 110 milyon lira olan arsalar açık artırma usulüyle satışa sunuldu. Arsaların nitelikleri konut, gelişme konut, ticaret, turizm tesis, özel eğitim, özel sağlık, rehabilitasyon merkezi, konut dışı kentsel çalışma, sosyal ve kültürel tesis, akaryakıt istasyonu, küçük sanayi sitesi, sanayi ve imarlı arsalar olarak belirtildi. İhale bugün saat 13:30'da TOKİ’nin  Ankara  Bilkent’teki merkezinde ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda düzenlenecek.

İstanbul’da satışa çıkan arsalar İstanbul Başakşehir Kayabaşı’nda özel sağlık ve özel eğitim, Büyükçekmece ve Çatalca’da konut, Eyüpsultan’da konut-ticaret, Küçükçekmece’de özel eğitim ve ticaret, Sancaktepe’de akaryakıt, Sultanbeyli ve Tuzla’da konut niteliği taşıyan imarlı arsalardan meydana geliyor. 

Ankara Yenimahalle Yakacık’ta küçük sanayi sitesi, Gölbaşı’nda konut, konut dışı ve kentsel çalışma, Mamak’ta ticaret ve akaryakıt istasyonu, Keçiören, Sincan, Etimesgut, Ayaş ve Beypazarı’nda konut niteliğine sahip imarlı arsalar satılıyor.

Antalya’da satışa çıkan imarlı arsalar, Kemer Çamyuva’da konut, Konyaaltı Arapsuyu’nda toplu konut, Balıkesir Ayvalık Küçükköy’de konut, Diyarbakır Yenişehir Üçkuyu’da sanayi ve konut, Elazığ merkezde konut ve ticaret, Kocaeli Dilovası’nda konut, ticaret ve gelişme konut, Gebze’de akaryakıt ve konut dışı kentsel çalışma, Gölcük’te konut dışı kentsel çalışma, Mersin Erdemli’de turistik tesis, Mezitli’de konut, Muğla Bodrum ve Datça’da konut niteliği taşıyor.

OKUL KARŞILIĞI ARSA VERECEK

Kayseri Sarıoğlan Milli Emlak Şefliği de imarda ‘sanayi alanı, konut dışı kentsel servis alanı, yol ve plansız alan’ olarak görülen toplam 716 bin metrekarelik iki arsa ihale usulüyle satılacak. 24 derslikli ilkokul yapımı için 9 milyon lira bedel belirlenen ihale 9 Nisan'da düzenlenecek. Kayseri Milli Emlak Müdürlüğü, okulun yapımı karşılığında 5 arsayı vereceğini  açıkladı. Kocasinan’da yapımı istenen 24 derslikli ortaokul için maliyet de 9 milyon lira olarak açıklandı. Melikgazi Mimarsinan’da konut alanı imarlı 14 arsa belirlendi. Bu arsaların büyüklüğü 872 metrekareyle bin 800 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Kocasinan Erkilet Mahallesinde yapımı planlanan 24 derslikli iki ayrı ortaokul için de inşaat bedelleri yaklaşık 9 milyon lira olarak açıklanırken, yapımı karşılığında Mimarsinan’da konut imarlı 19 arsa ile bağ, sayfiye ve konut alanı imarlı 17 arsa oldu. İhaleler 30 Nisan’da belirlenen fiyatlar üzerinden pazarlık usulüyle yapılacak ve ortaya çıkan fark bedelleri Hazine’ye peşin olarak ödenecek.

TOKİ'nin 32 ildeki 242 arsası bugün satışta!


Geri Dön