19 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk ay yıldızlı stadı tamamlanıyor!

Türkiye'nin ilk ay yıldızlı stadı tamamlanıyor!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından yapımına 1,5 yıl önce başlanan stat, üstten bakıldığında hilal ve yıldız şeklinde görünecek. KBÜ Rektürü Prof. Dr. Uysal: "Ay yıldızın içinden olimpiyat şampiyonlarının çıkmasını istiyoruz"...




Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından yapımına 1,5 yıl önce başlanan stat, üstten bakıldığında hilal ve yıldız şeklinde görünecek.


Üniversite kampüsündeki 40 bin metrekarelik alanda akademisyenlerin "hilal ve yıldız" şeklinde tasarladığı stadyum, 25 bin seyirci kapasiteli olacak. Kaba inşaatı biten ve çim saha ile çelik konstrüksiyon yapımı devam eden stat, iki hafta içinde tamamlanacak.


KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk ay yıldızlı stadı tamamlandığında Süper Lig maçlarının oynanabileceğini söyledi.


Üstten bakıldığında Türk bayrağının net görülebileceğini ifade eden Uysal, "KBÜ olarak her alanda olduğu gibi sportif alanlarda da bulunmak istedik. Bu amaçla da spor tesislerinin yatırımına çok fazla önem verdik. Bunlardan birisi de bu stadımız oldu. Burada sadece sportif faaliyetler olmayacak. Spor meslek yüksekokulu öğrencilerimiz de eğitim görecek. Ay yıldızın içinden olimpiyat şampiyonlarının çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.


Uysal, milli takım maçlarının da statta oynanmasını istediklerini sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön