28 / 03 / 2024

Türkiye’nin inşaat sektöründeki başarısı memnuniyet verici!

 Türkiye’nin inşaat sektöründeki başarısı memnuniyet verici!

Sika Türkiye Genel Müdürlüğü’nü yürütmekte olan Bora Yıldırım'ı,Ortadoğu Bölge Müdürü olarak atadı. Yıldırım, Türkiye’nin inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki başarısından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi..



1 Mart 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapı kimyasalları ve endüstriyel yapıştırıcılar sektörünün dünya lideri İsviçre merkezli Sika Grubu, 2009 yılından bu yana Sika Türkiye Genel Müdürlüğü’nü yürütmekte olan Bora Yıldırım'ı,Ortadoğu Bölge Müdürü olarak atadı.

 

Sika Grubu’nun Ortadoğu Bölgesi içerisinde, Türkiye ve Orta Asya ülkelerini de kapsayan ve toplam nüfusu 580 milyon kişi olan 20 ülke ve 14 Sika şirketi yer alıyor. Yeni görevini Sika Türkiye ofisinden yürütecek olan Bora Yıldırım bu atama ile birlikte, Sika global yapılanması içerisindeki en büyük bölge olan ve 60 ülkeyi kapsayan EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Bölgesi’nin Su Yalıtımı Hedef Pazar Müdürü sorumluluğunu da üstlenecek.

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden lisans, Marmara Üniversitesi’nden MBA derecesine sahip olan Bora Yıldırım, çalışma yaşamına şantiye ve saha deneyimi ile başlayarak ardından satış mühendisi olarak yapı kimyasalları sektörüne geçti. 2000 yılında Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı olarak katıldığı Sika Türkiye bünyesinde, 2006 yılında Bayi Dağıtım Kanalı’ndan Sorumlu İş Birimi Müdürü, 2007 yılından itibaren ise mevcut görevi ile birlikte Sika'nın IMEA (Hindistan, Ortadoğu ve Afrika) Bölgesi’nden Sorumlu İş Birimi Bölge Müdürü olarak da ilk global tecrübesini yaşadı.

 

2009 yılında gerçekleşen yeni bir atama ile de hem Sika Türkiye'nin genel müdürü hem de 10 ülkeden oluşan Türkiye Bölgesi’nin de müdürü oldu.

Türkiye’nin İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sektöründeki Başarısı, Memnuniyet Verici

Atama haberinin ardından, ülkemiz adına da çok büyük gurur duyduğunu belirten Yıldırım; Türkiye’nin inşaat ve yapı malzemeleri sektöründeki başarısının, global çevrelerde de gördüğü ilgi ve takdirden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

 

Bora Yıldırım; “Bu alanlarda ülke olarak sahip olduğumuz deneyimlerimiz, özellikle Orta Doğu bölgesinde çok kıymetli ve birçok verimli çalışmaya da katkı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.


 


Geri Dön