27 / 04 / 2024

Türkiye’nin konut fiyat artışındaki şampiyonluğu Çin’in ilgisini çekti!

Türkiye’nin konut fiyat artışındaki şampiyonluğu Çin’in ilgisini çekti!

Tüm dünyanın gözü konut fiyat artışında şampiyonluğu göğüsleyen Türkiye'ye çevrildi...



Türkiye, konut fiyat artışında şampiyonluğu göğüsledi. Başkent Ankara,  İzmir  ve mega kent İstanbul’un konut fiyatlarında dünyada zirvede olmasıyla birlikte tüm dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi. Son olarak ise bu konuyla ilgili olarak Çin Devlet Televizyonu CCTV, detaylı şekilde bir haber dosyası hazırladı. Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran’ın da görüşlerinin yer aldığı CCTV’nin haberi Çin’in dışında Amerika ve Yeni Zelanda başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde yer alan TV kanallarında da gösterildi.

Türkiye’nin konut fiyat artışındaki şampiyonluğu Çin’in ilgisini çekti!

Dünyada birinci sırada

İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi olan Knight Frank’in Global Konut Fiyatları Endeksi 2020 yılı 4. çeyrek sonuçları hakkında konuşan Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Dünyadaki 150 kenti kapsayan rapora, Türkiye damga vurdu. Son bir yıllık fiyat artışına bakıldığında dünyada konutların en fazla değer kazandığı yer, yüzde 30 ile başkent  Ankara  oldu. İzmir yüzde 29.4 ile ikinci, İstanbul yüzde 27.9 ile üçüncü sırada yer aldı” diye konuştu.

Hazırlanan rapor sebebiyle dünyadaki yatırımcıların Türkiye’yi mercek altına aldığını dile getiren Evrim Kırmızıtaş  Başaran, “Son dönemde yabancı yatırımcılardan sık sık sorular alıyorduk. Son olarak Çin’in Devlet Televizyonu CCTV’nin de bu durum ilgisini çektiği için özel bir dosya haber hazırladı” dedi.

Türkiye’nin konut fiyat artışındaki şampiyonluğu Çin’in ilgisini çekti!

Türkiye’den Kırmızıtaş’ı seçtiler

Portföyünde milyon dolarlık gayrimenkuller bulunan Evrim Kırmızıtaş Başaran’la röportaj gerçekleştiren CCTV’nin haberi Çin, Amerika, Yeni Zelanda da dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesindeki TV kanallarında, gazetelerde ve bazı haber sitelerinde yayınlandı. 

Yayınlanan haberde, ülkemizdeki gayrimenkul sektöründen bazı bilgilerin dışında  Çin’de başlayan pandeminin dünyada ve Türkiye’deki yansımaları, İstanbul Boğazı’nda yer alan yalılar, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonrası Türkiye’de değişen gayrimenkul tercihleri gibi konular da yer aldı.

 

Yabancılar en çok konutu hangi şehirden aldı?


Geri Dön