23 / 04 / 2024

Türkiye'nin zam şampiyonu kırmızı et için kritik adım atıldı! Et fiyatları düşecek mi?

Türkiye'nin zam şampiyonu kırmızı et için kritik adım atıldı! Et fiyatları düşecek mi?

Son zamanlarda yüksek fiyatlarla adından sıkça söz ettiren kırmızı et fiyatları için kritik adım geliyor. Peki kırmızı et fiyatlarının düşmesi için hangi adımlar atılacak? İşte ayrıntılar... 



Türkiye nin zam şampiyonu kırmızı et için kritik adım atıldı! Et fiyatları düşecek mi?

210 BİN İŞLETMEYE 800 MİLYON TL'LİK ÇOBAN DESTEĞİ

Küçükbaş hayvancılık sektöründe sürü yenileme, büyütme çalışması yaparak çoban istihdam eden 210 binin üzerinde işletmeye 800 milyon TL'ye yakın destek ödemesi yapıldı.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulan rapora göre, çoban desteğiyle küçükbaş hayvan varlığının büyültülerek 75 milyona çıkarılması hedefleniyor. Planlama sayesinde koyun sayısı geçen yıl yüzde 7.2 artarak 45.1 milyona, keçi sayısı yüzde 3 artarak 12.3 milyona ulaştı.

Çoban istihdamı desteği kapsamında 100 baş ve üzeri koyun keçi varlığına sahip işletmelerden sertifika sahibi çoban istihdam eden, yıl içinde 5 ay prim yatıranlara yılda 6 bin TL destekleme ödemesi yapılıyor.

Türkiye nin zam şampiyonu kırmızı et için kritik adım atıldı! Et fiyatları düşecek mi?

SÜRÜ BÜYÜTME VE YENİLEME DESTEĞİ ARTTI

2021 yılında 3 bin 200'ün üzerinde çobana sertifika verildi. Genç çiftçi projesi kapsamında 352 bin, sözleşmeli küçükbaş hayvancılık projesi kapsamında da 88 bine yakın koyun dağıtımı gerçekleşti. Sürü büyütme ve yenileme desteği de 2022 yılında 100 TL 125 TL'ye yükseltildi.

49 YIL BEDELSİZ ARSA DESTEĞİ

Yatırımların desteklenmesi amacıyla Hazineye ait taşınmazlar tarım ve hayvancılık yatırımlarının teşviki için de kullandırılacak. Gelecek senenin sonuna kadar toplam 60 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazının arzı gerçekleştirilecek. Hazine taşınmazları üzerinde üretim yapan çiftçilere de kolaylık sağlanıyor.

Hazineye ait tarım arazileri kullanıcılarına 10 seneye kadar doğrudan kiralanabiliyor ve kira bedelleri cari yıl için belirlenen ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden hesaba alınıyor.

Sebze ve meyve ürünlerinde arz arttı, fiyatlar düşüşe geçti! İşte 27 Nisan 2022 fiyat listesi...

Migros'tan dev bayram kampanyası! Bugünlük kırmızı et ürünlerinin fiyatları dip yaptı! İşte 27 Nisan 2022 fiyat listesi

A101 30 Nisan aktüel ürünlerde büyük indirim! Salam, sucuk, pastırma, yumurta... İşte 30 Nisan 2022 fiyat listesi


Geri Dön