25 / 04 / 2024

Turquality nedir?

Turquality nedir?

Turquality Destek Programı kapsamına alınan şirketlerin, Turquality sertifikasını haiz markalı ürünleriyle hedef pazarlarda franchising sistemiyle faaliyete geçirecekleri mağazaların kira giderlerine yüzde 50 destek sağlanacak. Peki Turquality nedir? Turquality'nin hedefleri nelerdir?..



Turquality , dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programıdır. Günümüzde gittikçe ağırlaşan rekabet koşulları ve değişen tüketim kalıpları uluslararası arenada yer almak isteyen şirketler daha fazla katma değer ve daha fazla pazar payı anlamına gelen güçlü markalar yaratmaya teşvik ediyor.

Turquality ülkemizin rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlere kadar bütün süreçler kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikm, kurumsallaşma ve gelişimlerin sağlamak suretiyle uluslararası  pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri amacıyla oluşturulmuş destek platformudur. 

Turquality’nin hedefleri


-Marka potansiyeli olan firmalara global bir marka olma yolunda finansal kaynak sağlamak.

-Global Türk markaları oluşturabilmek için firmaların ve markalarının gelişimlerine yönelik strateji, operasyon, organizasyon ve teknoloji danışmanlığı çalışmaları ile destek olmak.

-Program kapsamında bulunan firmaların yönetim birimlerine yönelik eğitim desteği vermek.

-Yurtd ışında olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve tutundurulması için iletişim ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak.

-Türk firmalarının marka bilincini artırmak.

-Türk firmalarının pazar bilgisi dahilinde aksiyon alabilmeleri için istihbarat desteği sağlamak.

-Seçilmiş Türk markaları için bir inkübatör ve katalizör olmak.


Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Emlakkulisi.com 

 


Geri Dön