20 / 04 / 2024

TÜRSAB Marmaris Armutalan Kültür Merkezi trafosu yok diye kapalı!

TÜRSAB Marmaris Armutalan Kültür Merkezi trafosu yok diye kapalı!

TÜRSAB tarafından 3,5 milyon TL'ye yaptırılan ve 7 ay önce törenle açılan kültür merkezi, trafosu olmadığı için faaliyete giremedi. Marmaris BYK Başkanı Özbozdağ, "Trafo kurulmadan bina hizmet veremiyor" dedi.



Marmaris'te yaklaşık 3,5 milyon liraya malolan kültür merkezi, trafosu olmadığı için turizm sezonunda hizmet veremedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından, belediyenin tahsis ettiği araziye yapılan Marmaris Armutalan Kültür Merkezi, geçen yıl şubat ayında düzenlenen törenle açılmasına rağmen, henüz hizmet vermeye başlayamadı. Özellikle kongre turizmine yönelik yapılan merkez, geride kalan 7 ayda hiçbir etkinliğe ev sahipliği yapmadı. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafo kurulmadığı için merkezin faaliyete geçemediğini söyledi.


Bina hizmet veremiyor


Bu sorunu aşmaya çalıştıklarını belirten Özbozdağ, "Trafo kurulmadan maalesef bina hizmet veremiyor. Allah korusun orada bir olumsuz olay olsa, bunun vebalini kimse çekemez. Elektrik dağıtım şirketiyle görüşmelerimiz sürüyor, bu ay içinde trafonun kurulmasını ve böylece merkezin açılmasını bekliyoruz" dedi. Merkezin, hizmete girdiğinde özellikle kış aylarında Marmaris turizmini hareketlendireceğini belirten Özbozdağ, merkezde 700 kişilik kongre salonu yer aldığını kaydetti.


Ruhsat verilmemiş


Marmaris Armutalan Kültür Merkezine trafonun maliyetinin hangi kurum tarafından karşılanacağı konusunda anlaşmazlık yaşandığı, trafo olmaması nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa yol açmamak için Marmaris Belediyesi tarafından merkeze ruhsat verilmediği öğrenildi. Merkez, Büyükşehir Yasası dolayısıyla kapanan Armutalan Belde Belediyesi ile TÜRSAB arasında imzalanan protokole göre yapılmıştı. Belediye tarafından tahsis edilen bin 544 metrekarelik alanda TÜRSAB tarafından yaklaşık 3,5 milyon liraya inşa edilen merkez, protokol gereği 19 yıl sonra belediyeye geçecek.


A.A.


Geri Dön