29 / 03 / 2024

TÜRSAB: Turizmde moralimizi bozmayalım!

TÜRSAB: Turizmde moralimizi bozmayalım!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: " Türkiye'nin güvenli olduğunu, gelen misafirin güvenilir bir şekilde tatil yapmasını sağlamamız gerekiyor. Ülke olarak kriz doktoru olduk. Moralimizi bozmayacağız" dedi




Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Türkiye'nin güvenli olduğunu, gelen misafirin güvenilir bir şekilde tatil yapmasını sağlamamız gerekiyor" dedi. 

Ulusoy, Porto Bello Otel de düzenlenen Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (YÖRSİAD) olağan toplantısında, ülkede turizmin gelişmesini anlattı. 

"THY, yılda 14 milyon 500 bin yolcu taşıyor" Turizmin 1980'lerde 2 milyon turist ve 400 milyon dolarla başladığını bildiren Ulusoy, "80'li yıllarda havayolu şirketlerinin koltuk kapasitesi 5 bin 200'dii. 

Bugün Türk Hava Yolları nın 164, özel hava yollarının da 200 uçağı var. Koltuk kapasitemiz 95 binlere ulaştı. Türk Hava Yolları 108 ülkeye uçuyor ve yılda 14 milyon 500 bin yolcu taşıyor" diye konuştu. 

Ulusoy, Türkiye'de 38'i ulusal 13 u uluslararası 51 havalimanı olduğunu belirterek, "Önceleri hiç yat limanımız yoktu. Bugün 52 yat limanımız var. Turizmde 1 milyon 360 bin yatak, 7 bin seyahat acentemiz var. Şimdi geldiğimiz nokta güvendirme. Türkiye'nin güvenli olduğunu, gelen misafirin güvenilir bir şekilde tatil yapmasını sağlamamız gerekiyor" ifadesini kullandı. 

TÜRSAB'ın 151 müzenin bakım, onarım ve işletmesini yaptığını dile getiren Ulusoy, kültür varlıklarının ülkenin sermayesi olduğunu vurguladı. 

"Moralimizi bozmayacağız" Ulusoy, Antalya'nın turizm başkentliğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Otelci arkadaşlara, İstanbul'a otel yapın diyorum. 

Bana kızıyorlar ve otellerimiz boş' diyorlar. Ben de o zaman kendinizi yenileyin diyorum. Antalya'da otel yapmaym, sahilleri bırakın diyorum. 7 bin yatak devreye girmiş. Bana mı sordunuz da yaptınız? Bundan sonra fiyatları Türkiye'nin kırması mümkün değildir. Ülke olarak kriz doktoru olduk. Moralimizi bozmayacağız. 

Moralimizi bozarsak önce fiyatları kırarız. Fiyatları kırarsak, kaliteyi bozarsın. Kaliteyi bozarsan bir daha kendini toparlayamazsııı." Kentlerin belleğine dokunulmaması gerektiğinin altını çizen Ulusoy, aksi takdirde kaybetmeye başlanılacağını savundu. 

Türkiye'de bazı tarihi eserlerin yerine gökdelen yapıldığını iddia eden Ulusoy, şöyle konuştu: "Doğayı bozmuşuz. Kazdağları'nı kazmışız. Fethiye'de çimento fabrikası kurmaya kalkmışız. Zeytin ağaçlarını kesmişiz. Karadeniz'in öldüğü, Marmara'nın can çekiştiği, Ege'nin nefes almaya çalıştığı, Akdeniz'in ise atıklardan boğulduğu 4 denizi görüyorsunuz. Akdeniz'e 250 milyon kişi atıklarını atıyor. Tek arıtma tesisi kuran ülke, Türkiye'dir." "Sağlık Turizmi Genel Müdürlüğü kurulacak" Ulusoy, sağlık turizmi konusunda Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları çalışmalara değinen ve Sağlık Turizmi Genel Müdürlüğü kurulacağını belirten Ulusoy, "Otelcinin veya seyahat acentesinin sağlık hizmetleri göremeyeceği, turizmcilerin de sağlık hizmeti yapamayacağı bir anlayışı sergilemeye çalışıyoruz" ifadesini kulandı.



Yeni Ekonomi


Geri Dön