27 / 04 / 2024

TURYAP icradan satıldı! 

TURYAP icradan satıldı! 

Gayrimenkul pazarlama sektörünün önemli isimlerinden TURYAP icradan satıldı. Markanın yeni sahibi  Çevtaş Çevre Teknolojisi Ticaret AŞ oldu.



Türkiye genelinde 300'e yakın bayisi olan TURYAP’ın icraya konu olmasının yanı sıra yüklü miktardaki bir borç-alacak sorunu bulunuyor.  Hürriyet'te yer alan habere göre; İstanbul 25. İcra Müdürlüğü’ndeki dosyaya göre, Çevtaş AŞ, Ankara’daki bir gayrimenkul projesi sebebiyle TURYAP’tan alacaklı duruma geldi.

Senetlerin ödemesi yapılmadı 

Yürütülen görüşmelerin ardından borcun ödenmesi konusunda taraflar anlaştı. Turyap Yapı Sanayi Ve Tic. AŞ’nin borçlu olarak göründüğü 9 yılda şirket sahibi Azmi Zeki Sarıbay da kefil oldu. Ancak senetlerin ödemesi yapılmadı. Bu kez, Çevtaş avukatları TURYAP markasına da haciz koydu. TURYAP markasının icradan satışı için başvuruda yapıldı. TURYAP tarafı takibe itiraz etse de Çevtaş’ın 19 milyon lira alacaklı olduğu kesinleşti. 

Yarı fiyatına satış 

Beş sene kadar sonra süreç kesinlik kazandı. İcra müdürlüğü, markanın satışı için 15 Ekim’e gün belirledi. Marka için 35 milyon liralık bedel konuldu. Belirlenen bedelin yüzde 50’si üzerinden icradan satış ihalesi dün yapıldı. İhaleye kimse teklif vermedi. İhaleye, üçüncü bir taraf teklif sunmayınca alacaklı konumdaki Çevtaş talip oldu. Yapılan açık artırım sonrası TURYAP markası 17 milyon 550 bin TL bedelle Çevtaş Çevre Teknolojisi Ticaret AŞ’nin oldu.

TURYAP icradan satıldı! 

‘BAŞKASI KULLANAMAZ’

İhaleye ilişkin açıklama yapan Çevtaş AŞ’nin avukatı Ahmet Bütüner, önlerindeki sürece yönelil“Yapılan ihaleye itiraz edilmezse 10 gün içinde kesinleşir. Olur da ihalenin feshi davası açılırsa, nihai kararı ilgili icra hukuk mahkemesi verecek. İhalenin kesinleşmesi ile birlikte marka artık müvekkile ait olmuş olacak. Bir başkası bu markayı kullanamaz. Türkiye genelindeki tüm bayiler de müvekkil ile sözleşme yapacak” diye konuştu. Görüşünü almak üzere aradığımız TURYAP avukatından ise dönüş olmadı.

Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını Turyap gerçekleştirecek!

TURYAP'tan icradan satış açıklaması!


Geri Dön