29 / 03 / 2024

TUSKON'dan arazi açıklaması: Rakibimizden daha fazla teklif verdik ve aldık!

TUSKON'dan arazi açıklaması: Rakibimizden daha fazla teklif verdik ve aldık!

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), arsa tahsisi konusunda kendisine kıyak yapıldığına dair yalanladığı iddia yenilenince, konuyla ilgili açıklama yaptı. TUSKON, "Rakibimizden daha fazla teklif verdik ve aldık" dedi...




Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), arsa tahsisi konusunda kendisine kıyak yapıldığına dair yalanladığı iddia yenilenince, konuyla ilgili açıklama yaptı. Söz konusu iddianın yine aynı gazetede bu kez bir köşe yazarı tarafından dile getirildiğine dikkat çeken Konfederasyon, söz konusu araziyi 2 sene önce çıkılan bir ihalede iddiayı dile getiren yazarın aynı zamanda mütevelli heyeti üyesi olduğu kurumdan daha fazla bedel (1,6 milyon TL) teklif ederek kazandığını vurguladı. Söz konusu yayın ile ilgili olarak Sabah gazetesi ve yazarı Mahmut Övür hakkında yasal sürecin ivedilikle başlatılacağını da belirtti. 


TUSKON'dan konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle: 


"17 Nisan 2014 tarihinde Sabah Gazetesi’nde Konfederasyonumuza bir arsa tahsisi konusunda kıyak yapıldığı şeklinde yalan ve iftira ürünü bir haber yayınlanması üzerine bu haberi tekzip eden basın açıklamamızı 25 Nisan 2014 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştık.


Buna rağmen, Sabah Gazetesi köşe yazarı Mahmut Övür, 29 Nisan 2014 tarihinde aynı konuda yalan ve iftira amaçlı bir yazı kaleme almış bulunmaktadır. Ayrıca, yazısında mütevelli heyeti üyesi olduğu kurumun görüşüne yer verirken, gazeteciliğin temel kuralını hiçe sayarak Konfederasyonumuzdan görüş isteme erdem ve nezaketini göstermemiştir.


Konfederasyonumuz yazarın köşe yazısında ifade ettiği arazinin, genel merkez, sergi ve etkinlik alanı yapılması amacıyla tahsisi için Maliye Bakanlığı’na başvuru yapmıştır. Benzer şekilde Kavram Meslek Yüksek Okulları da söz konusu arazinin tahminimizce eğitim amaçlı bina yapılması amacıyla tahsisi için başvuru yapmıştır. Birden fazla başvuru sahibi olduğu için, ilgili kamu otoritesi ihaleye çıkılmasına karar vermiş ve talep sahiplerini açık artırma usulü ile gerçekleştirilen ihaleye davet etmiştir. İhalede tüm katılımcılar aynı kurallara bağlı olarak özgürce teklif vermiştir. İhale komisyonu önünde yapılan uzun açık artırma turları neticesinde, ihale komisyonu son tekliflerin kapalı zarf ile verilmesine karar vermiştir. Kapalı zarf ile verilen teklif sonrasında Konfederasyonumuzun 1,6 milyon TL’lik teklifi, Kavram Meslek Yüksek Okulları’nın teklifinden daha yüksek olduğu için, ihaleyi Konfederasyonumuz kazanmıştır. Kavram Meslek Yüksek Okulları ihaleyi başka bir sebepten değil 1,6 milyon TL’den daha düşük teklif verdiği için kaybetmiştir.


Mahmut Övür’e, Konfederasyonumuz kaybetseydi ve Kavram Meslek Yüksek Okulları 1,6 milyon TL’den daha düşük bir teklif ile ihaleyi kazanmış olsaydı, 'Maliye Bakanlığı’ndan Mütevelli Heyetinde Yer Aldığım Kavram Meslek Yüksek Okulları’na Kıyak şeklinde bir haber yapar mıydı?' diye sormak istiyoruz.


Eğer KYMO teklif etmekten imtina ettiği 1,6 milyon TL’lik kira bedelinin arazinin değerine göre düşük bir bedel olduğu düşünüyorsa, daha yüksek bir bedel teklif etmemesinin nedenini de izah etmelidir. İhalenin tamamlanmasından sonra geçen 2 yıldan uzun süre zarfında, Mahmut Övür’ün Mütevelli Heyeti Üyesi olarak bu ihalenin hukuksuz olduğunu düşünüp, Kavram Meslek Yüksek Okulları’nın şimdiye kadar dava açmasını sağlamamışken, 29 Nisan 2014 günü bir anda kurumlarına haksızlık yapıldığını fark etmiş olması da manidardır.


Söz konusu yalan haber içerikli yazı hakkında Mahmut Övür ve Sabah Gazetesi aleyhine gerekli yasal süreçler ivedilikle başlatılacaktır. 


Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 




Akit Haber



Geri Dön