19 / 04 / 2024

Tuzla kentsel dönüşüm 2013!

Tuzla kentsel dönüşüm 2013!

Şu ana kadar 8 binanın davul - zurna eşliğinde yıkılarak yenilendiği Tuzla’da dönüşüm için vatandaşlarla görüşmeler devam ediyor. Tuzla kentsel dönüşüm kapsamında eski binalar yıkılarak yerine aynı büyüklükte daha modern evler veriliyor...



Tuzla, son yıllarda doğu ve batı yönünde hızla büyüyen İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki gelişim bölgeleri arasında yer alıyor.


Tuzla kentsel dönüşüm 2013!


İstanbul’un en güneyinde yer alan Tuzla, kuzeyde ve batıda Pendik, doğuda Gebze, güneyde Marmara Denize’ne komşu konumda bulunuyor. 13 kilometre kıyı şeridine sahip olan ilçe toplam 18 mahalleden oluşuyor. Bu mahalleler sırasıyla,  Akfırat,  Anadolu, Aydınlı, Aydıntepe,  Cami, Deriorganizesanayi Evliyaçelebi Mahallesi, Fatih, İçmeler, İstasyon, Mescit, Mimarsinan, Orhanlı, Orta Mahallesi, Postahane, Şifa, Tepeören ve Yayla Mahallesi…


Tuzla kentsel dönüşüm 2013!


İçmelerde davullu zurnalı yıkım

Tuzla kentsel dönüşüm kapsamında İçmeler kavşak rehabilitasyon projesinde vatandaşa eski yapısıyla aynı büyüklükte ama depreme dayanıklı yeni yapılar kazandırdıklarının altını çizen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesinde vatandaşlarımızla tek tek görüşüp onaylarını aldık. Tüm vatandaşlarımızla mutabık kaldık. Hatta yıkımları vatandaşlarımızla birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekerek gerçekleştirdik” dedi. 


Tuzla kentsel dönüşüm 2013!


8 bina yenilendi

Şu ana kadar Tuzla kentsel dönüşüm kapsamında 8 binanın dönüşümünü gerçekleştirdiklerini belirten Yazıcı, “İmarı bulunmayan 2 bin 400 metrekare alanda bulunan mevcut 8 binayı yıktık yerine ise bin 560 metrekare alana 13 katlı bina yaptık” dedi. 


Siteler dönüşüyor

Kentsel dönüşüm kapsamında bazı sitelerin yenilenmesi için görüşmelerin devam ettiği belirten Yazıcı, site yönetimlerinin alacağı karar doğrultusunda ve görüşmeler tamamlandığında ilçede dönüşecek toplam konut sayısının da netleşeceğini belirtti. 


Tuzla kentsel dönüşüm 2013!


Eski evin yerine aynı büyüklükte yenisi

İlçedeki trafik sorunun çözmek için İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesini hazırladıklarını vurgulayan Yazıcı, “Kent içi trafik sorununu çözmek için İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesini hazırladık. İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesinde hem vatandaşın hem de kamunun menfaatini sağladık. Vatandaşımız eski yapısıyla aynı büyüklükte ama depreme dayanıklı, imarlı, sağlıklı bir yapıya kavuştu. Belediyemiz de ulaşım sorununu çözdü. Bölge için örnek oluşturan çağdaş ve modern bir yapı kazandırdı” dedi.  


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön