29 / 03 / 2024

Tuzla Marina 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak!

Tuzla Marina 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak!

Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tuzla Marina, Mart 2015'te açılıyor. Marinada 2 bin kişi çalışacak. Tuzla Marina, Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olacak...



Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tuzla Marina, Mart 2015'te açılıyor. Marinada 2 bin kişi çalışacak Türkiye'nin yat kapasitesi bakımından en büyük 3. marinası olan Tıızla Marina'daki istihdam ve kariyer imkânından Tuzla'da oturanlar yararlanacak. İnşaatı devam eden Tuzla Marina'da çalışacak kişilerin Tuzla'da oturuyor olması şartını ihale dosyasına koyarak firma için zorunluluk oluşturan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, işe alınacak kişiler için mesleki eğitimler düzenleyecek. Tuzla'daki işsiz kesimin bu tesiste çalışmasını çok önemsediklerini belirten Başkan Yazıcı, "Tuzla Marina, Tuzla'daki işsizliğe neşter vuracak. Kursların kayıt ve eğitim dönemi önümüzdeki günlerde başlayacak. 2 bin kişi iş sahibi olacak" dedi. 


MART 2015'TE AÇILIYOR

 Yıllık 25 milyon ziyaretçi beklenilen Tuzla Marina'nm bölgenin çehresini değiştireceğini anlatan Yazıcı, "Marina, denizcilik sektöründe her türlü imkâna sahip olan Tuzla'nm her alanda ilerlemesine katkı sağlayacak. Mart 2015'te buranın hizmete açılmasıyla Tuzla, dünya çapında tanınan, bilinen ve dünyanın her yerinden ziyaretçi ağırlayacak bir şehir olacak" şeklinde konuştu. Yazıcı, 185 bin metrekareye yayılan marinada, 840 yat parkı ve 200 kapasiteli balıkçı barınağının yanında alışveriş alanlarından, restoranlara ve eğlence parklarına kadar birçok farklı bölümün yer alacağını söyledi. 


Sabah


Geri Dön