26 / 04 / 2024

Tuzla'daki tapu sorununa ilişkin 8 soru!

Tuzla'daki tapu sorununa ilişkin 8 soru!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bir parselde yaşanan tapu sorununa, ilçedeki sosyal tesis ihtiyacına ve çevre kirliliğinin önlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Tuzla ilçesinde bir parselde yaşanan tapu sorununa, ilçedeki sosyal tesis ihtiyacına ve çevre kirliliğinin önlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:

1. İstanbul’un Tuzla ilçesi Mimar Sinan Mahallesi 726 sayılı parseldeki mal sahipleri, tapu sorunu ve imar sorunu yüzünden mağdurdur ve sorunları çözülmemiştir. Kartal ve Maltepe Belediyeleri aynı durumda olan vatandaşların sorununu çözmüşken Tuzla Belediyesi neden çözmemektedir?

2. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi adına neler yapılmıştır ve neler yapılması planlanmaktadır?

3. İstanbul’un Tuzla ilçesinde yaşlı bakımevi yapılması adına ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

4. Tuzla, Mimar Sinan ve Şifa mahallelerine taziye evi yapılması planlanmış mıdır? Bakanlığınızca ilgili planlama ve yapım çalışmalarına ne zaman başlanacaktır?

5. Beton yığını haline gelmiş Tuzla ilçesine, vatandaşın nefes alabileceği yeşil alan, park, bahçe, sosyal tesis vb. tesisler neden yapılmamaktadır?

6. Tuzla, Mimar Sinan ve Şifa mahallelerinde "kapalı pazar yerinin” yapılması adına bakanlığınızca ne gibi çalışmalar yapılmakta mıdır? Çalışmalar ne zaman sonlandırıp anılan mahallere "kapalı pazar yeri” yapılacaktır?

7. Sanayi bölgesi olan Tuzla’da fabrikaların yaydığı kötü koku ve halk sağlığını tehdit edici atıklar için filtre önlemi neden alınmamaktadır?

8. Bahar ve yaz aylarında insanların dışarı çıkamayacak duruma geldiği Tuzla’da halk sağlığını bu denli tehdit eden vakıaların önüne geçme adına bakanlığınızca ne gibi çalışmalar yapılmıştır ve yapılacaktır?


Geri Dön