19 / 03 / 2024

Twitter, o ülkeye savaş açtı! İşte nedeni...

Twitter, o ülkeye savaş açtı! İşte nedeni...

Twitter, Hindistan hükümetine dava açtı. Hükümetin korona politikasıyla ilgili eleştirilerine kadar çok sayıda içeriğin kaldırılmasını talep ediyor. 



Twitter,  bu sabah bir Hindistan mahkemesinden, yetkililerin yetkilerini kötüye kullanma iddiasında bulunan yasal bir itirazda, konuya aşina olan bir kaynağın, sosyal medya platformundan içeriğin kaldırılmasına yönelik bazı hükümet kararlarını bozmasını istedi. ABD şirketinin emirlerin yargısal incelemesini alma girişimi, Yeni Delhi ile artan bir çatışmanın parçası olarak tanımlanıyor. 

Geçtiğimiz yıl Hindistan makamları Twitter'dan bağımsız bir Sih devletini destekleyen hesaplar, çiftçilerin protestoları hakkında yanlış bilgi yaydığı iddia edilen gönderiler ve hükümetin COVID-19 pandemisini ele almasını eleştiren tweetler dahil olmak üzere içerik üzerinde harekete geçmesini istedi.

Hindistan'ın BT bakanı Ashwini Vaishnaw Salı günü Reuters ortağı ANI'ye Twitter'ın yasal hamlesi hakkındaki soruları yanıtlarken, "Herhangi bir sektörde, herhangi bir şirket, Hindistan yasalarına uymalılar." Hindistan hükümeti daha önce Twitter da dahil olmak üzere büyük sosyal medya firmalarının yasal statülerine rağmen kaldırma taleplerine uymadığını belirtmişti. 


Geri Dön