23 / 04 / 2024

Üçüncü havalimanına Dubai'den rakip çıktı!

Üçüncü havalimanına Dubai'den rakip çıktı!

100 milyon yolcu kapasiteli olan İstanbul Havalimanı projesine Dubai rakip çıktı. Dubai Emiri, 120 milyon yolculuk dünyanın en büyük hava limanının yapımı için harekete geçti.



100 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanı projesine Dubai rakip çıktı. Dubai Emiri, 120 milyon yolculuk dünyanın en büyük havalimanının yapımı için harekete geçti. 32 milyar dolara mal olması beklenen proje tamamlandığında yolcu kapasitesinin yılda 200 milyona çıkartılması hedefleniyor. Recep Tayyip Erdoğan isminin verileceği konuşulan İstanbul havalimanı projesinin ise tamamlandığında 100 milyon yolcu kapasiteli olacağı açıklanmıştı.


Dubai Havalimanı projesinin bir başka çarpıcı büyüklük hedefi ise aynı anda 100 adet dev Airbus 380 uçağına hizmet verebilecek olması.


6 ila 8 yılda tamamlanması planlanan Dubai Havalimanı 56 kilometrekarelik alana yayılacak. 5 ayrı pisti aynı anda kullanılabilecek.


Dubai’nin halen kullandığı havalimanı yılda 66.4 milyon yolcuya hizmet vererek, Ortadoğu’nun en büyük, dünyanın ise 7’nci en yoğun havalimanı unvanını taşıyor. Yılda 99.4 milyon yolcuya hizmet veren Atlanta Uluslararası Havalimanı ise  dünyanın en yoğun havalimanı olarak hizmet veriyor.


vatan


Geri Dön