28 / 03 / 2024

Üçüncü köprü boğazda nereye yapılacak?

Üçüncü köprü boğazda nereye yapılacak?

Üçüncü köprü boğazda nereye yapılacak? 3. köprü nereden geçiyor? 3. köprü ne zaman bitecek? Sorularınızın yanıtı haberimizde...



Üçüncü köprü boğazda nereye yapılacak?

İstanbul projelerinden biri olan 3. köprü, yalnız mevcut köprülerdeki trafik yoğunluğunu azaltma amacını değil, nüfus yoğunluğunu azaltma, yeni oluşturulacak yerleşim ve ticaret alanları ile birlikte ekonomik kalkınma amacını da taşıyor. Peki söz konusu üçüncü köprü boğazda nereye yapılacak?


3. köprü inşaatı başladı mı?

3. köprü için 29 Mayıs 2013 tarihinde temel atıldı. Temeli atılan 3. köprü çalışmaları ne kadar sürecek? Proje ne zaman tamamlanacak diye soruyorsanız, hemen yanıtlayalım.


3. köprü ne zaman bitecek?

3. köprü, sözleşmede öngörülen yapım süresi; sözleşmenin yürürlüğe girmesinden sonra 2 yıl 6 ay olarak belirlendi. Buna karşın 3. köprünün inşaatının 2015 yılında bitirilip hizmete girmesi bekleniyor.


Üçüncü köprü boğazda nereye yapılacak?

3. boğaz Köprüsü, öncesinde Uskumruköy Kavşağı, sonrasında ise sırasıyla Riva, Hüseyinli, Reşadiye, Alemdağ ve Paşaköy Kavşakları arasında yapılıyor.


3. köprü nereden geçiyor?

* 3. köprü, Odayeri Kavşağından başlayarak Paşaköy Kavşağı sonrasında proje sonuna kadar, yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki 2x4 şeritli otoyol kesimi ile;


* Odayeri Kavşağı'ndan başlayarak, mevcut Mahmutbey Batı Kavşağı'na gerekli düzenlemeler yapılarak bağlanacak şekilde, yaklaşık 22 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolu;


* Reşadiye Kavşağı'ndan başlayarak Çamlık Kavşağı’na kadar, yaklaşık 13 kilometre 2x4 şeritli otoyol bağlantı yolunu kapsıyor.


Bağlantı yolları dahil tüm otoyolun toplam yatırım tutarı 4,446 milyar TL olarak belirlenen köprünün yüklenici firması yapılan ihale sonucunda ICA IC İÇTAŞ-ASTALDİ KUZEY MARMARA OTOYOLU YATIRIM VE İŞLETME A.Ş. olarak belirlendi.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön