18 / 04 / 2024

Ucuz ev almak istedi! Başına gelmeyen kalmadı!

Ucuz ev almak istedi! Başına gelmeyen kalmadı!

İtalya'da 1 yıldan fazla süredir az nüfuslu terk edilmiş bölgelerde yer alan evler 1 Euro'ya satılıyor. Ancak daha önce yaşanan sıkıntılar yeniden gündeme geldi...



Son yıllarda, İtalyan kasabalarında bulunan boş evler 1 Euro'ya satılmaya başladı. Ancak ucuz malın yahnisi kısa zamanda ortaya çıktı. Bölgeden ev alanlar yaşadıklarını anlattı ve uyarılarda bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; kuzeyde bulunan dağ köyü Carrega Ligure'de eski bir okul evini 16 bin 500 dolar ödeyerek alan 67 yaşındaki İngiliz otomobil ve motosiklet fanatiği Roy Patrick, her şeyin ilk başlarda güzel olduğunu, ancak işlerin tersine döndüğünü söyledi. 

Patrick, İtalya'nın Piedmont ve Ligure şehirlerinde yer alan köyde bulunan bir evi satın aldı. Boşanmanın ardından Akdeniz gezisi sırasında bölgeye gelen Patrick, şehre neredeyse aşık olmuştu.  Patrick burada 1930 yılında inşa edilmiş bir okul binasını çok beğendi ve 2017 yılında satın aldı.

Patrick, "Diğer evler güzeldi ama özel bir şeyleri yoktu, ara sokaklara gizlenmiş herhangi bir küçük İtalyan köyünde olabilirdi. Ama bu özeldi, manzara eşsizdi: Güneş dağların üzerinden batarken, 'vay be' dersiniz" diye konuştu. 

Ucuz ev almak istedi! Başına gelmeyen kalmadı!

12 KİŞİLİK SEMT 

Nüfusu artırmak için ucuza satılan gayrimenkul, Connio semtinde bulunuyor. Bölgede ise toplam 12 kişi ikamet ediyor.

İki haftada bir yeni evini ziyaret eden Patrick, şunları söyledi: "Listenin başında yerel halkın samimiyeti, ardından vadiye bakan pencerelerden dışarı bakarken aldığım muhteşem manzaralar var. Benimki köydeki en iyi panorama. Ayrıca, birkaç metre ötede, dağ zirvelerinden gelen canlandırıcı serin sularla beslenen bir çeşmeye sahip olduğum için çok şanslıyım.''

Ucuz ev almak istedi! Başına gelmeyen kalmadı!

BEKLEDİĞİ GİBİ ÇIKMADI 

Patrick, yeni eviyle ilk karşılaşmasında iyi şeyler olmadığını anlatıyor. Satın aldığı evin kapılarının uzun yıllardır kapalı olduğunu ve anahtarların hiçbir yerde bulunamadığını söyleyen Patrick, eve penceden girdiklerini söylüyor. 

Bir başka felaket ise kar yağdığı zaman olmuş. Patrick'in evinin bacası kara dayanamayınca çökmüş. İnsanların misafirperver olduğunu söyleyen Patrick kırık kapılardan şikayet etse de birçok kişinin yardımcı olduğunu anlatıyor.

Patrick, bölgeden ev almak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Patrick, ''Herhangi bir sosyal hareketlilik beklemeyin ve engebeli, zorlu yollara hazır olun. Kesinlikle hiçbir şey yok. Sadece harika manzaralar, sessizlik, temiz hava ve bozulmamış çevre. Bar, süpermarket, mağaza veya restoran yok. Ayrıca etrafta dolaşmak için bir araç gerekli'' uyarısını yaptı.

Ucuz ev almak istedi! Başına gelmeyen kalmadı!

EV ALANLAR UYARIYOR 

Sicilya'da ucuza ev sahibi olan işletme sahibi Rubia Daniels, bölgeye gelmek isteyenleri 'gerçek bir bilgiye sahip olmaları' konusunda uyarılarda bulundu. Daniels, araştırma yapmadan kimsenin gelmemesi gerektiğini söyledi. Mussomeli'de, alıcıların 5 bin euro depozito ödemesi gerekiyor.

İtalya'da 1 Euro'dan satılan evlerin şaşırtan gerçeği!


Geri Dön