27 / 04 / 2024

Ucuz konut kredisi kampanyasıyla ilgili tüm merak edilenler!

Ucuz konut kredisi kampanyasıyla ilgili tüm merak edilenler!

Dar gelirli vatandaşlar 20 yıl vade fırsatıyla düşük faiz ve kira öder gibi ev sahibi olabiliyor. Konut alma detaylarının ay sonunda açıklanması planlanıyor. Kampanyanın detayları belli olmaya başladı...



Hükümet vatandaşları 20 yıl vade fırsatıyla düşük faiz ve kira öder gibi ev sahibi yapmak için düğmeye bastı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) öncülüğünde başlatılacak kampanyanın detayları belli olmaya başladı...

Ay sonunda başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından müjdelenen kampanya ile asgari ücretli ve dar gelirli daha kolay ev sahibi olabilecek. Ucuz konut kredisi kampanyasının ay sonunda başlaması planlanıyor. 

Cumhurbaşkanı açıklayacak

Yeni altyapısı tamamlanan kampanyanın bu ay bitmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde özel bir programla vatandaşlara anlatılacak.

20 yıl vadeli konut kredisi

Her yıl en az 100 bin vatandaşın faydalanması planlanan 20 yıl vadeli konut kredi kampanyasından dar gelirli ve asgari ücretli vatandaşlar yararlanacak. Ucuz konut kredisi kampanyasında faiz oranları hala açıklanmadı ancak vade 20 yıl olarak planlandı.

Taksitler 1.432 TL 

200 bin TL'lik ev alındığında yüzde 0,50 faizle değerlendirildiğinde 240 ay vade ile aylık taksit 1.432 TL olurken, toplamda 343 bin 886 lira ödenecek. 

Asgari ücretliye düşük faizle ev sahibi olma fırsatı!

Dar gelirliye ucuz konut kredisi kampanyası 7 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön