29 / 03 / 2024

ÜFE oranları Temmuz 2017!

ÜFE oranları Temmuz 2017!

Konut ve işyerlerinde sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kiraya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. İşte kira hesabında kullanılan ÜFE oranları Temmuz 2017..



Konut ve işyerlerinde sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kiraya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Konutlarda kira artışı, ÜFE oranlarından on iki aylık verilere göre yapılıyor. 


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi oluyor. Temmuz 2017 verilerine göre kiracılara Temmuz'da yüzde 9,98 oranında zam yapılacak.


ÜFE oranları Temmuz 2017

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,07 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,07, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,82, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,87 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,98 artış gösterdi.


Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,26 düşüş, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,05 artış, elektrik ve gaz sektöründe yüzde 0,90 artış ve su sektöründe yüzde 0,36 artış olarak gerçekleşti.


Aylık en fazla artış elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirmede gerçekleşti


Bir önceki aya göre en fazla artış; yüzde 0,90 ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme, yüzde 0,82 ile tekstil ürünleri, yüzde 0,71 ile motorlu kara taşıtları, römork ve yarı römork sektörlerinde gerçekleşti. Buna karşılık ham petrol ve doğal gaz yüzde 13,44, kok ve rafine petrol ürünleri yüzde 4,12 ve bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler yüzde 0,69 ile bir ay önceye göre endekslerin en fazla düştüğü alt sektörler oldu.

 

Ana sanayi gruplarında aylık en fazla artış dayanıksız tüketim mallarında gerçekleşti


Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2017 yılı Haziran ayında aylık en fazla artış dayanıksız tüketim mallarında ve yıllık en fazla artış ara mallarında gerçekleşti.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön