25 / 04 / 2024

Uğur İbrahim Altay: Konya'daki binaları adeta yeniden ihya ediyoruz!

Uğur İbrahim Altay: Konya'daki binaları adeta yeniden ihya ediyoruz!

Yaptığı çalışmalarla ilgili bir toplantı gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Buradaki binaları adeta yeniden ihya ediyoruz" dedi.



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Uğur İbrahim Altay, Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, sosyal projeler, tarımsal destekler, altyapı çalışmaları ve şehrin geleceğinde önemli yeri olan önemli projeler hakkında gelinen son durumla ilgili konuştu.

Kent genelinde birçok projenin hayata geçirilmekte olduğunu dile getiren Altay, bugüne kadar 10 binin üzerinde bina, merkez ve toplu kullanılan alanların dezenfeksiyonunu tamamladıklarını belirtti.

Altay, toplu ulaşımda kullanılan otobüsler, tramvaylar ve ilçelerde kullanılan araçları günlük dezenfekte etmeye devam ettiklerini dile getirerek, "Camilerimizin açılmasıyla yüzbinlerce tek kullanımlık seccade, tüm camilerimize el dezenfektanları, hocalarımız için gerekli dezenfeksiyon malzemeleri teslim edildi. İlçelerimizle koordineli şekilde özellikle vatandaşımızın toplu olarak kullandığı alanlarda yoğun şekilde dezenfeksiyon işlemlerine kesintisiz devam ediyoruz." dedi.

Şehri güzelleştirmek için de çalışmalar yürüttüklerini belirten Altay, bu kapsamda Alaaddin Caddesi'ndeki binaların cephelerini düzenlemeye başladıklarını hatırlattı.

Altay, düzenlemelerle tabela kirliliğinin de ortadan kalkacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Buradaki binaları adeta yeniden ihya ediyoruz. Konya'nın dokusuna uygun bir şekilde inşaat sürüyor. Alaaddin Caddesi'nin tamamını bitireceğiz. Projenin tamamı İller Bankası hibesiyle gerçekleştiriliyor. Böylece şehrimize gelen insanlar o kötü görüntülerle değil nezih, Konya'ya yakışan şehrin mimarisine uygun binalarla karşılaşacaklar. Konyamızın hem bugünü hem yarını için çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin verdiği destekten, gösterdiği nezaketten ve bize güvenmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum."


Geri Dön