26 / 04 / 2024

Ülkede enerji krizi çıktı: "Fiyatları dondurun!"

Ülkede enerji krizi çıktı:

İngiltere'de ana muhalefette yer alan İşçi Partisi, enerji fiyatlarının dondurulması çağrısı yaptı. İşçi Partisi, petrol ve doğalgaz şirketlerine uygulanan geçici verginin de devam etmesini gerektiğini söyledi.



İngiltere'de enerji fiyatları geçtiğimiz yıla göre üç kat arttı. Bu artış ülkede büyük olay yarattı. Muhalefette bulunan İşçi Partisi, bir enerji planı hazırladı. Parti başkanı Keir Starmer, önerdikleri planın uygulanması halinde ortalama bir ailenin enerji harcamalarında 1000 sterlin tasarruf edeceğini iddia etti. Starmer, enerjide tavan fiyatı  1971 sterlinde tutmanın enflasyon oranında da yüzde 4'lük bir düşüşe yol açacağını savundu.

Hükümet ise ailelere kış aylarında yardımcı olmak amacıyla 37 bin sterlin destekte bulunacağını açıkladı.

İngiltere'de yıllık enflasyon Haziran ayında yüzde 9,4 ile son 40 senenin en yüksek seviyesine ulaştı.

İngiltere Merkez Bankası enflasyon oranının yıl sonunda kadar yüzde 13'e ulaşabileceği tahmin ediyor.

Enflasyon artışında enerji faturaları önemli bir etken olarak görülüyor ve enerji krizinin Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile başladığı söyleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön