16 / 04 / 2024

Enerji kimlik belgesi fiyatları 2016!

Enerji kimlik belgesi fiyatları 2016!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği hükümlerine göre bazı istisnalar hariç tüm binalar için enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi fiyatları 2016 ne kadar?



Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği hükümlerine göre bazı istisnalar hariç tüm binalar için enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu oluyor.


Mevcut binalar ve inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni almamış binalar için Enerji Verimliliği Kanununun yayımı tarihinden itibaren on yıl içinde (02.05.2017 tarihine kadar) Enerji Kimlik Belgesi düzenleniyor. Alım-Satım ve kiralama işlemi olursa hemen düzenleniyor.


Enerji kimlik belgesi düzenlemek üzere yetki belgesi almış olan ve meslek odalarından alınmış SMM belgesine sahip mühendisler veya mimarlar bu belgeyi düzenleyebiliyor.


Enerji kimlik belgesi bir bedel karşılığında temin ediliyor. Peki, enerji kimlik belgesi fiyatları ne kadar? 


Enerji kimlik belgesi fiyatları firmadan firmaya değişkenlik gösterebiliyor. Fiyatlar 0-1000 metrekare,  bin 1 -2 bin metrekare, 2 bin 1 – 5 bin metrekare, 5 bin 1– 10 bin metrekare, 10 bin 001 -20 bin metrekare ve 20 bin metrekare üzeri büyüklüklere göre değişiyor.

 

Fiyat belirlenirken mevcut binalarda kullanım alanı hesaplanırken daire sayısı x daire kullanım alanı bağıntısı kullanılıyor. Ayrıca giyatlara yüzde 18 KDV ekleniyor.



Enerji kimlik belgesi başvurusu nasıl yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön