25 / 04 / 2024

Uludağ'a çadırkent, futbol sahaları ve kongre merkezi yapılacak!

Uludağ'a çadırkent, futbol sahaları ve kongre merkezi yapılacak!

Bursa Valisi Şahabettin Harput, gelecek sezon Uludağ'da, 400 çadırlık çadır kent, 30 ahşap bungalov tipi baraka, 9 antrenman sahası, kongre merkezi yapılacağını söyledi



Harput, Uludağ'ın Sarıalan ve Oteller Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Harput, Uludağ'ın yaz mevsiminde barınma sorunu yaşadığını dile getirdi. 


Birkaç alternatifle bu sorunun giderilmesini istediklerini dile getiren Harput, şöyle konuştu: 


''Gelecek sezon Uludağ'da 400 çadırlık çadır kent, 30 ahşap bungalov tipi baraka, 9 antrenman sahası ve kongre merkezi yapılacak. Çadır kent konusunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 30 metrekarelik, yaklaşık 400 çadır kurulabilecek bir plan üzerinde uzlaşma sağlandı. Çadırlarda kalanların tuvalet, su ve banyo gibi altyapı ihtiyaçları orman idaresi tarafından karşılanacak.''


Uludağ a çadırkent, futbol sahaları ve kongre merkezi yapılacak!

Bursa Valisi Şahabettin Harput


Harput, barınma sorununa diğer bir alternatif olarak, bungalov tipi modern, ahşap barakaların yapılacağını vurgulayarak, ahşap barakaların, yaklaşık 70 dönümlük bir alanda 50, 70 ve 80 metrekare olarak hizmete sunulacağını dile getirdi. 


Futbol sahası da yapılacak


Uludağ'da spor yapma konusundaki yetersizliğin de önemli bir eksiklik olduğunu belirten Harput, ''9 küçük antrenman sahası, bir büyük standart futbol sahası, kongre merkezi ve sosyal tesisler öngörülmüştü. Spor kompleksinin kurulması kararı, bugün itibarıyla Çevre ve Orman Bakanı tarafından onaylandı. Yıllardır sözünü ettiğimiz, spor kulüplerinin gelip yaz kampları yapabileceği önemli bir hizmeti böylece gerçekleştireceğiz'' dedi. 


Vali Harput, Uludağ'ın çok fonksiyonlu bir yer haline geleceğini ifade ederek, ''Bu yıl içinde antrenman sahaları, soyunma odaları, tribünleri, spor kompleksi, kongre merkezi ve sosyal tesisleriyle Uludağ, büyük bir boşluğu gidermiş olacak'' diye konuştu. 


Harput, incelemeler sırasında, Sarıalan'da çadırlarda kalan vatandaşlarla da sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ise iki tip çadırın vatandaşın beğenisine sunulduğunu belirterek, ''Bu çadır tiplerini ankete sunduk. Hangisi rağbet görürse onu yaptırıp çadırlı yer teslimi yapmaya başlayacağız. Vatandaş isterse kendi çadırını da kurabilecek, bizim kurduklarımızdan da faydalanabilecek'' ifadesini kullandı.


AA


Geri Dön