24 / 04 / 2024

Umut Durbakayım: Fikirtepe'de fiyatlar yüzde 100 artacak!

Umut Durbakayım: Fikirtepe'de fiyatlar yüzde 100 artacak!

Teknik Yapı, Fikirtepe'deki yeni projesi Uplife Kadıköy için teklif toplamaya başladı. Bölgenin yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu belirten Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayim, "Bölgede fiyatların en az yüzde 100 artmasını bekliyoruz" dedi.



Teknik Yapı, Ataşehir'de Uphill Court ile başlayan ve Kartal'da 6 projeyle süren "UP" serisini Fikirtepe'de Uplife Kadıköy ile tekrar hayata geçiriyor. Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm sürecine 5 ayrı adayla katkıda bulunan Teknik Yapı, yaklaşık 16 bin metrekarelik bir alanda Uplife Kadıköy projesini inşa edecek. İstanbul'da kentsel dönüşümün merkezi konumunda bulunan Fikirtepe'nin hem oturum amaçlı daire almak isteyenler hem de yatırımcılar için fırsat sunduğunu ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayim "Artan trafikle birlikte ulaşımın gittikçe zorlaştığı İstanbul'un merkezindeki Fikirtepe alternatifli toplu taşıma imkânlarıyla özellikle oturumculardan büyük ilgi görüyor. Modern şehircilik ilkelerine göre inşa edilecek Fikirtepe, yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunuyor. İstanbul gayrimenkul piyasasının gelişimine göre bu oran daha da yükselebilirken, bölgenin merkezi konumu nedeniyle kiralama ve ikinci elde satış sıkıntısı çekmeyeceğini tahmin ediyoruz. 


Bu kapsamda bölgenin yeni halini almasıyla birlikte fiyatların en az yüzde 100 artmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 


METREKARESİ 7 BİN 500 TL

 Umut Durbakayim, yaklaşık 850 konut ve 25 ticari üniteden oluşacak Uplife Kadıköy projesi için ön talep toplamaya başladıklarını dile getirdi. Durbakayim, projenin lansmanmı ise önümüzdeki ay yapacaklarını belirterek "Lansman dönemine özel olarak projenin yüzde 1 10'unu maliyetine satacağız. 

Daireler, metrekaresi yaklaşık 7 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. 

Bu fiyatlar daha sonra yükselecek" diye konuştu. Projenin hazırlıklarının tamamlandığını belirten Durbakayim, "Concord İstanbul projemizde olduğu gibi yine net/brüt metrekare avantajı ve buna bağlı olarak uygun fiyatlarla satışa çıkacağız" açıklamasında bulundu. 


GELECEĞİN İŞ-YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Fikirtepe'nin geleceğin iş yaşam ve ticaret merkezi olarak öne çıkacağını belirten Durbakayim, Uplife Kadıköy'de yer alan ticari ünitelerin şehrin en işlek aksında bulunacağını aktardı. Umut Durbakayim, "Projemizi duble yollar, geniş park ve bahçe alanlarıyla birlikte adliye, üniversiteler, hastaneler gibi önemli noktalara yakınlığı da ön plana çıkarıyor" diye konuştu. 

Umut Durbakayim Fikirtepe'de yaklaşık 21.5 dönüm arsa üzerindeki iki imarlı adadan oluşan Concord İstanbul projesi bin 170 rezidans ve 15 ticari üniteden oluşuyor. Concord İstanbul projesinde sona geldiklerini belirten Durbakayim, "İlk etaptaki 617 rezidansın satışı tamamlandı, teslimler yıl sonunda başlayacak. 553 daire ve 10 ticari üniteden oluşan 2. etaptaki rezidans dairelerin ise 2017 sonunda teslim edilmesini öngörüyoruz. Concord İstanbul projemiz, kentsel dönüşüm kapsamı içinde olduğu için yüzde 1 KDV oranıyla vergi ve harç muafiyetine sahip" dedi. 


Habertürk


Geri Dön