26 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist asgari ücretine ek zam bekleyen çalışanlara kötü haberi verdi!

Ünlü ekonomist asgari ücretine ek zam bekleyen çalışanlara kötü haberi verdi!

Asgari ücrete ek zam konusu ekonomi gündemini en çok meşgul eden konuların başında geliyor. Temmuz ayına kadar milyonlar asgari ücrete ek zam konusunu yakından takip edecek. Hükümet peş peşe açıklama yapıyor ama bir detay herkesin canını fena halde sıkabilir.



Asgari ücrete 2022 başında yapılan zam çalışanlara yılın ilk dört ayında adeta "çerez parası" bile olamadı. Enflasyon asgari ücret başta maaşla çalışan herkesin cebindeki paraya dokundu. Enflasyonu frenlemek için kullanılan ekonomik materyaller yüksek enflasyonu durdurmaya yetmiyor.

Son olarak FED'in faiz artırımı kararı sonrasında dolar Türkiye'de 15 lira psikolojik sınırını aştı. Uzmanlar doların 17 liraya kadar çıkmasının an meselesini olduğu kanaatinde. Dolardaki en ufak dalgalanma piyasaya zam yağmuru olarak geri yansıyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda toptancılarıyla dün bir araya gelerek ürünlere "gereksiz zam yapmayın" uyarısı yaptı enflasyonla mücadele etmek için destek istedi.

Hükümet Temmuz'da asgari ücretliye zam yapmayı planlıyor ama ekonomistler yapılacak zam konusunda karamsar açıklamalar yapıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön