26 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Cüneyt Akman doların 30 lirayı ne zaman göreceğini açıkladı! Piyasaları şoke eden döviz iddiası

Ünlü ekonomist Cüneyt Akman doların 30 lirayı ne zaman göreceğini açıkladı! Piyasaları şoke eden döviz iddiası

Ekonomist Cüneyt Akman dolar kurunun önümüzdeki aylarda seyriyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Dolar kurunun 30 liraya çıkacağını ileri süren Akman, tarih verdi.



DOLAR İÇİN 20 LİRA İYİMSER, BÖYLE GİDERSE 30 LİRAYI AŞACAK

Ekonomist Cüneyt Akman, ''Eğer bir yerlerden acilen 5-10 milyar dolar değil, 50 milyar veya 60 milyar dolar civarı bulunamaz ise korkunç şeyler olabilir. Öyle 19 TL, 20 TL seviyelerinin hepsi iyimser tahmin. Böyle gider ise dolar 30 TL'yi aşacak'' dedi.

BİR ANDA DOLAR ŞOKU YAŞARIZ

Enflasyon konusunda da uyarılarda bulunan Akman, ''Siz enflasyonu durduramazsanız,  TÜİK'in açıkladığı o yüzde 70'li seviyeler bir kenara işler daha da kötüleşebilir. Bakın eğer yüzde 100 enflasyonu sürdürürseniz, birde kasıtlı olarak tutmaya çalışırsanız dövizi 2018'deki gibi o zaman bir anda şok artış yaşarız. Hatta bir anda iki katına yani 30 lira ve üzerine çıkar! Türk lirası bunları haketmiyor. Şu anda yanlış politikalar uygulanıyor, en azından keşke hiçbir şey yapmasalar bari. Bu politika bırakılır ve biraz daha mantıklı işler yapılırsa, Türk lirası biraz gevşeme yaşar ve 15 TL seviyelerine gelir. Böylece cari denge daha makul seviyelere iner” ifadelerini kullandı. 

''5-6 AY İÇİNDE DOLAR 30 LİRANIN ÜSTÜNÜ GÖRECEK"

Sistemle ilgili eleştirilerine devam eden Cüneyt Akman, ''Bu çark döndüğü müddetçe Türkiye'de enflasyon durmaz. Çünkü oradan doğan açığı karşılıksız para basarak karşılamaya çalışıyorlar. Sonra daha fazla enflasyon ortaya çıkıyor. Bunu belirli bir süre durdurabilirsiniz, azaltabilirsiniz ama asla önleyemezseniz. Bu süreci geciktirdikçe etkisi daha fazla olur. Bu yüzden çok değil bakın 5-6 aylık süre içerisinde dolar 30 liranın üzerini görecek. Eğer böyle devam ederlerse...'' dedi.

Ünlü ekonomist Cüneyt Akman doların 30 lirayı ne zaman göreceğini açıkladı! Piyasaları şoke eden döviz iddiası

EDİTÖR NOTU: Bu haber 25 Haziran 2022 tarihinde saat 02:40’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,89 Türk Lirası, euro 17,83 Türk Lirası, altının gramı ise 992 Türk Lirası değerinde.

BDDK'nın ticari kredi düzenlemesi sonrası düşüş yaşayan doların kaç liraya çıkacağını Selçuk Geçer açıkladı

Kurbanlık fiyatları geçen yıla göre ne kadar arttı? Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı açıkladı

Bakan Yanık müjdeyi verdi! Başvurular e-Devlet'ten yapılacak. 7200 lira verilecek

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön