23 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist TOGG'un kaç TL'den satılacağını açıkladı!

Ünlü ekonomist TOGG'un kaç TL'den satılacağını açıkladı!

Ekonomist Murat Muratoğlu, TOGG'un fiyatı için 1 milyon TL bandında bir rakam beklediğini söyledi.



Yerli üretim TOGG'un kaç para olacağı sorusu vatandaşlar arasında büyük merak konusu oldu.

Ekonomist Murat Muratoğlu, TOGG’un üreteceği otomobilin fiyatı hakkında tahminini ve eleştirilerini AL-AIN Türkçe’den Alev Olgay ile paylaştı. Muratoğlu’nun Olgay’ın sorularına verdiği cevaplar şöyle.

Konuyla ilgili bir yazı kaleme aldınız ve bir soru sordunuz. Ben de sizin sorunuzla başlamak istiyorum. Seçim vaadi olarak başlanan bu projenin ve fabrikanın gelecekte yaşaması sürdürülebilir olması mümkün mü?

“Dediğiniz gibi seçim vaadi… Siyasi partiye odaklı bir proje hedef kitleyi kısıtlıyor. Bu durum ilk etapta olmasa da büyük pazarlama problemleri yaratacak ilerideki safhalarda…

Yılların söylentisini boş çıkartmamak adına 2015 yılında batık Saab otomobil markasının bir modelinin 2005 yılı kasasını 40 milyon Euro ödeyerek satın aldı. 2018’de satışa sunulacaktı.

Fiyasko sonrasında para bastırıldı fabrikanın temelleri atıldı. İktisadi açıdan kar etmesi mümkün olmayan bir projeye başlandı.

Keşke olay otomobili üretince bitse… Türkiye’de otomotiv ihracatı yapan şirketlerin ihracat bölümü yoktur. Ana şirketin emirleri doğrultusunda sadece “uygulama ve sevkiyat” bölümleri vardır. Müşterileri hazırdır.

Ünlü ekonomist TOGG un kaç TL den satılacağını açıkladı!

Sen bir de dünya çapında distribütör, servis ve bayi ağı kuracaksın. Garanti parçaları hazır bulunduracaksın.

Türkiye’de satılan her 100 otomobilden yaklaşık 35’i Türkiye’de üretiliyor. Gerisi ithal ediliyor. Türkiye’de satılan yerli araçların tamamını tek bir fabrika üretse bile ihracat yapamadıktan sonra yine çıkmaz o para…”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön