26 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten iddia! Emtia fiyatlarındaki düşüş, Türkiye ekonomisine yarayacak!

Ünlü ekonomistten iddia! Emtia fiyatlarındaki düşüş, Türkiye ekonomisine yarayacak!

Küresel piyasalarda son günlerde bazı emtia fiyatlarında belirgin düşüşler bazılarında ise dalgalanmalar yaşandı. Yaşanan bu gelişmeler, finansal yatırımcıları üzerken, Türkiye ekonomisi için ise son derece yararlı olduğu iddia edildi.



Küresel piyasalar, ABD ve Avrupa merkez bankalarının faiz kararları ile adeta yön bulamaz hale gelirken, bundan emtia fiyatları da olumsuz etkileniyor. Elbette yaşanan bu gelişmeler, finansal yatırımcıların moralini bozuyor.

Ancak özellikle emtiada son zamanlarda yaşanan bu düşüşlerin Türkiye ekonomisinin lehine olduğu iddia edildi.

Ünlü ekonomistten iddia! Emtia fiyatlarındaki düşüş, Türkiye ekonomisine yarayacak!

TRT Haber’de yer alan habere göre, Prof. Dr. Mahmut Demirbaş, küresel emtia fiyatlarındaki gerilemelerin Türkiye’nin lehine olduğunu savundu.

Son zamanlarda emtiada yaşanan düşüşlerle ilgili birçok analist yorum yaparken, ekonomist Prof. Dr. Mahmut Demirbaş’tan ise bambaşka bir yorum geldi. Demirbaş’a göre, Türkiye, enerji ithalatçısı bir ülke olduğu için, küresel piyasalardaki enerji emtialarındaki fiyat gerilemeleri, ülkemizin dış ticaret açığını azaltıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön