20 / 04 / 2024

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını değerlendirdi!

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını değerlendirdi!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Açılış konserine katılan ünlü isimler yeni CSO binasını yorumladı.



Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın müzik kapsülü biçiminde inşa edilen yeni binası geçtiğimiz günlerde kapılarını müzik severlere açtı. Sabah'ta yer alan habere göre açıla katılan Hülya Koçyiğit, Sibel Can, Muazzez Ersoy, böyle bir konser salonunun Türkiye'ye kazandırılmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Açılışta konuşan Sibel Can, "Böyle bir konser salonunu ülkemize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve bu mimaride emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Büyük gurur duydum. Dede Efendi'den günümüze klasik Türk sanat müziğinin eşsiz eserlerini senfoni orkestrasıyla yorumlamak her sanatçının hayalidir. Salonu gördüğümde bu hayalimi bir an önce gerçekleştirmek istedim. Tüm sanat camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Türk Sanat Müziği'nin sevilen isimlerinden Muazzez Ersoy ise, "Dünyadaki emsalleriyle yarışacak güzellikteki konser salonumuz canım ülkeme hayırlı, uğurlu olsun. Kültür sanat adına gurur duydum. Projede emeği olan herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Yeşilçam'ın usta ismi Hülya Koçyiğit ise, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Kültür Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yerleşkesi dünya çapında bir eser. Çağdaş Türkiye'ye yakışan bu muhteşem eser ile gurur duydum" diyerek şu şekilde devam etti:

"Ben bir sanatçı olarak kültür sanat adına yapılan her adımı, her girişimi yürekten destekliyorum ve teşekkür ediyorum. Açılış gecesi ise izlediğimiz konser tek kelimeyle olağanüstüydü. Gühel&Süher Pekinel muhteşemdi. Orkestra şefi ve orkestrası tüm davetlileri ustalıklarıyla büyüledi. Böyle bir gecede, öyle bir atmosferde olmaktan çok mutlu oldum. Şimdi büyük bir heyecanla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışını bekliyorum."

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra binası açıldı!


Geri Dön