25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim'de açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim'de açılıyor!

Ankara'da temeli 1997'de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası, tamamlanmak üzere. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda CSO binasının açılışını yapacaklarını dile getirdi.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 29 Ekim’de açılması planlanan CSO binasında incelemelerde bulundu, devam eden çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Bakan Ersoy, yeni CSO Konser Salonu’nun Türkiye’de senfoni orkestrası için tasarlanmış ilk bina olduğuna dikakt çekerek, “Bu bina dünya metropollerinin sayılı müzik merkezlerinden biri olmakla kalmayıp, uluslararası anlamda kültür-sanat üretiminde en zengin içeriği sunmayı hedefliyor. Bakanlık olarak ilk defa bir sanat merkezimiz için profesyonel yönetim ekibi kuruyoruz. Salonumuzun profesyonel sanat yönetmeni, iletişim ve eğitim ekibiyle sanat teknik personeli olacak. 29 Ekim’de Cumhuriyet’in kuruluşunu kutlarken buranın açılışını da kutlayacağız. 4 gün üst üste etkinlikler olacak. Yabancı misafirlerimiz de olacak” diye konuştu.

TEMELİNİ SÜLEYMAN DEMİREL ATMIŞTI

Yeni CSO binasında, 2023 kişilik büyük konser salonu, 500 kişilik küçük konser salonu, 10 bin kişilik açık hava konser alanı, CSO Müzesi, bir restoran ve bir kafeterya, çalışma ofisleri, kiralanabilir ticari alanlar ve CSO dükkânı yer alıyor. 

600 KİŞİ ÇALIŞACAK

730 milyon TL yatırım bedelli binaya Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası,  Ankara  Devlet Çoksesli Müzik Korosu, Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Devlet Halk Dansları Topluluğu, CSO Konser Alanları Döner Sermaye İşletmesi taşınacak. İdari kadro ve sanatçılar olmak üzere binada 600 kişinin çalışacağı dil getirildi.

Yeni AKM'nin inşaatında son durum ne?


Geri Dön