24 / 04 / 2024

Ünlü milyarder, servetini bağışlayacağını duyurdu!

Ünlü milyarder, servetini bağışlayacağını duyurdu!

Amazon’un kurucusu ünlü milyarder Jeff Bezos, 124 milyar dolarlık servetinin büyük bir bölümünü bağışlayacağını duyurdu. Bezos, bağış için belirlediği kriterleri açıkladı.



Amazon'un kurucusu ünlü milyarder Jeff Bezos servetini bağışlama kararı aldığını açıkladı. CNN'e konuşan Bezos, servetinin çoğunu bağışlamayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda 'Evet' cevabını verdi.

Ünlü milyarder Bezos , söz konusu bağışı hayattayken yapmayı planladığını özellikle vurguladı.

NEREYE BAĞIŞ YAPACAĞINI AÇIKLAMADI AMA…

Bezos, nereye bağış yapacağı ile ilgili de kriterlerini açıklarken insanlığı birleştirebilecek ve derin sosyal ve politik bölünmeleri iyileştirebilecek kişileri desteklemek istediğini ifade etti.

Jeff Bezos hangi kurum veya kuruluşlara ne kadar bağış yapacağı hakkında detaylı bir bilgi vermekten kaçındı.

DÜNYANIN EN ZENGİN DÖRDÜNCÜ İNSANI

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin dördüncü insanı olan Jeff Bezos, geçtiğimiz yıllarda 38 milyar dolarlık boşanma anlaşması ile eşinden ayrılmıştı.

Ünlü milyarder, servetini bağışlayacağını duyurdu!

ESKİ EŞİ BOŞANMANIN ARDINDAN BAĞIŞ YAPMIŞTI

Eşinden boşandıktan sonra Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, ABD'de aşevleri ve yardım kuruluşlarına dört ay içinde 4,2 milyar dolar gibi bir rakamla bağışta bulunduğunu açıklamıştı.

Scott blogunda bağış için 6.500 yardım kuruluşu arasından 380'ini seçtiğini ifade ederek şu açıklamaya imza atmıştı:

Covid-19 salgını, zaten zor durumda olan Amerikalılar için çok yıkıcı oldu. Ekonomi ve sağlık açısından kadınlar, beyaz olmayanlar ve yoksulluk içinde yaşayan insanlar daha fazla kayba uğradı. Bu sırada milyarderlerin servetleri de ciddi oranda arttı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön