24 / 04 / 2024

Ünlü yatırım uygulaması Finfree, sosyal yatırım özelliğini açıkladı 

Ünlü yatırım uygulaması Finfree, sosyal yatırım özelliğini açıkladı 

Borsada işlem yapan bireysel yatırımcı sayısının artması, sosyal yatırımcılık olarak adlandırılan yeni bir yatırım şeklinin doğuşunu da beraberinde getirdi. Sosyal yatırımcılık alanında günümüzde birçok gelişmiş ülkede yatırımcıların kullandığı en popüler yatırım stillerinden biri olarak öne çıktı.



 Araştırmalara göre sosyal yatırım platformlarının şu anki değerinin 2 milyar dolar olduğunu gösterirken, pazar büyüklüğünün 2028’e kadar 4 milyar dolara ulaşacağı öngörüldü. 

Sosyal yatırımcılk alanında günümüzde birçok gelişmiş ülkede yatırımcıların kullandığı en popüler yatırım stillerinden biri olarak öne çıktı. Küresel salgınla popülerleşen Public, Seeking Alpha gibi platformların da kayda değer büyümesiyle yatırımcılar arasında şeffaflık ve veri paylaşımı daha da arttı.

The Insight Partner'ın yürüttüğü araştırma, borsa analistlerini ve yatırımcıları bir araya getiren sosyal yatırım platformlarının şu anki değerinin 2 milyar dolar olduğunu gösterirken, pazarın 2028’e kadar 4 milyar dolara civarına laşacağı öngörüldü. Türkiye merkezli yatırım uygulaması Finfree, yatırımcıların yatırım yapma biçiminde devrim yaratmak, finansal okuryazarlığını geliştirmek amacıyla, son dönemde yükselen değer sosyal yatırımcılık trendini platformuna ekledi. Finfree, ilk 50 borsa analistiyle uygulamada bulunan yüz binlerce kullanıcıya, basit ve şeffaf bir şekilde hisse seçme ve yatırım yapma özgürlüğü sunabildi. Borsa influencer’larının ve bağımsız analistlerin sosyal medya hesaplarında paylaştığı dağınık bilgilerin erişilebilirliğinin yetersiz olduğu öngörüsünden hareket eden yeni nesil borsa yatırım platformu Finfree, finansal içerik üreticilerini yatırım topluluğuyla bir araya getirecek “Komünite" özelliğini de açıkladı.

Ünlü yatırım uygulaması Finfree, sosyal yatırım özelliğini açıkladı 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön