19 / 04 / 2024

Uşak'ta yeni stadyum projesi meclis gündeminde!

Uşak'ta yeni stadyum projesi meclis gündeminde!

Uşak ilinde yeni bir stadyum yapılıp yapılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak ilinde yeni bir stadyum yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yalım, ''18 Mart 2020 Çarşamba günü Küresel Koronavirüs salgınına karşı alınan önemli tedbirleri görüşmek üzere yapılan toplantıya TÜRMOB yetkilileri çağrılmamıştır. Dolayısıyla talepleri, ne yazık ki, dikkate alınmamıştır. Bilindiği üzere serbest muhasebeci ve mali müşavirler, beyannameye işleyecekleri bilgi ve belgeleri temin edebilmek için müşterileri ile çok yakın temasa girmekte, bu belgeleri tasnif edip muhasebeleştirme sürecinde de birçok evraka temas etmektedir. Ayrıca uzlaşmalar da yüz yüze iletişim yoluyla sürdürülmektedir. Bu nedenle meslek mensupları ciddi risk altındadır. Meslek mensupları tarafından düzenlenen ve gönderilen beyannamelerin kamu finansmanı açısından önemi ve sürdürülebilirlik için gerekliliği malumdur. Ancak birey ve toplum sağlığının ve yaşam hakkının her şeyden üstün olduğu da tartışmasız ve Anayasamız ile güvence altındadır. Bu sebeple Bakanlıkların kendi paydaşları için aldıkları önlemlerin serbest muhasebeci ve mali müşavirler açısından da süratle gündeme alınması zorunluluk arz etmektedir. Bu önlemler çerçevesinde, en temelde, meslek mensuplarının bürolarında geçirecekleri sürenin ve müşteri ziyaretlerinin asgari seviyeye indirilmesi gerekmektedir. Bu önlemler hem serbest muhasebeciler ve mali müşavirler, hem de maliye çalışanlarının sağlığı açısından gerekliliktir'' diye konuştu.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın soruları:
1- Uşak ilinde bulunan stadyumun kapasite yetersizliği ve fiziki koşullarındaki eksikler ile ilgili herhangi bir inceleme ve değerlendirme yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonucu nedir?
2- Uşak ilinde bir stadyum yapılması konusunda herhangi bir proje ve planlamanız bulunmakta mıdır?


Geri Dön